Foodie Moodie

Binnen het Technasium vak Onderzoek & Ontwerpen zijn 350 Flevolandse studenten zo’n 8 weken bezig geweest met hun ideeën om voedselverspilling in huis tegen te gaan. Vorig jaar 6 december werden de ideeën en ontwerpen van de beste 12 groepjes gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens de Verspillkingsvrije Expositie in The Natural Pavilion. 

Geen makkelijke keuze
 
De jury heeft het niet makkelijk gehad, daar de leerlingen met veel enthousiasme en overtuigingskracht hun plannen mochten aanprijzen en verdedigen. Dit ging van innovatieve koelkasten tot apps die voorraden konden beheren tot andere tools om op maat te kopen en te koken.  

Het idee dat als meest haalbare, impactvolle en gebruiksvriendelijke idee werd gekozen was ‘Foodie Moodie’. Foodie Moodie is een website om de voedselinkoop en de daadwerkelijke consumptie in het huishouden beter op elkaar af te stemmen. 

Daarnaast was er een groep leerlingen die met de publieksprijs aan de haal ging. Hierbij draaide het om het keurmerk ‘The Green Plate’. Het keurmerk is bedoeld voor restaurants die het minst verspillen.  

Verspillingsvrije expositie 
Deze expositie was dé mogelijkheid om de waardevolle samenwerking tussen Aeres Hogeschool Almere, Technasium netwerk Flevoland en de Stichting Technasium officieel te bekrachtigen. Hierbij werd een convenant ondertekend voor het bouwen aan een duurzame toekomst.  

Het project was tot stand gekomen door samenwerking van een aantal partners. Dit waren onder meer de gemeente Almere, het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken (Aeres), Flevo Campus, The Waste to Success, Jong Leren Eten Flevoland en de Stichting Technasium.

(Bronnen: The Waste to Success (+ Instagram) Projectleider (LinkedIn), Aeres Hogeschool) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.01.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights