Duurzame Huizen Route

De Provincie Flevoland doet dit jaar voor de allereerste keer mee aan De Nationale Duurzame Huizen Route. Een event waarbij meer dan 2.200 particuliere huiseigenaren vertellen over welke duurzame maatregelen zij hebben genomen. Hoe ze dit hebben aangepakt en hoe het uiteindelijk een verschil maakte. De verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland is hier een onderdeel van. Om de kans op een Flevolandse winnaar te vergroten, roept de provincie alle inwoners met een duurzame woning op om zich voor 14 januari in te schrijven voor deze verkiezing.

Duurzaamste huis van Nederland
De Nationale Duurzame Huizen Route gaat dit jaar weer op zoek naar het duurzaamste van Nederland. Huiseigenaren kunnen zich tot 14 januari aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming.

Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’. Juryvoorzitter Ad Straub, universitair hoofddocent op de Technische Universiteit in Delft, moedigt huiseigenaren aan om zich aan te melden.

Tevens wordt het belang van het delen van goede ervaringsverhalen benadrukt: “Mooie, werkende voorbeelden – met de inspirerende verhalen die daarbij horen – geven het zetje dat anderen nodig hebben om te zien wat er kan én om aan de duurzame slag te gaan.”

De vakjury
Alle deelnemende woningen worden onderverdeeld in zes categorieën op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. Annemarie Küppers (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Annemarie Van Doorn (Dutch Green Building Council), Jappe Zijlstra (Milieu Centraal) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) maken de jury compleet.

De jury beoordeelt de huizen op toekomstbestendigheid, materiaalgebruik, energieverbruik, creativiteit, comfort en sociale impact. Daarnaast kan het publiek van 14 tot en met 28 februari stemmen op haar favoriete duurzame woning in de provincie. De landelijke (jury)winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op vrijdag 22 maart.

Aanmelden verkiezing
Heb je je woning verduurzaamd en wil je meedoen met de verkiezing? Dan kan dit door je aan te melden via: www.verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden/ .

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights