Fotocollage

Het nieuwe jaar 2024 is feestelijk begonnen voor 80 nieuwe huurders van Centrada. De meeste van de huurders hebben op 3 en 4 januari de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst mogen nemen. Deze maand zal Centrada 66 nieuwe appartementen opleveren in woongebied Hooghe Bomen en tevens 14 eengezinswoningen in Klein Nooten.  

Met enthousiasme ontvangen 
De nieuwe bewoners hebben de oplevering van de woningen met enthousiasme ontvangen. Manager Vastgoed van Centrada, Ronald Gouwerok, heeft de vreugde mogen delen en is van mening dat het goed voelt om zoveel blije gezichten te zien.

Centrada weet dat er heel veel mensen op zoek zijn naar een woning. Daarom zal de wooncoöperatie alles op alles zetten om zoveel mogelijk woningen bij te bouwen. Hiermee wil men er voor zorgen dat alle woningzoekenden een betere kans krijgen op het vinden van een woning.     

Woningaanbod voor verschillende groepen 
Bij deze nieuwbouw is een gevarieerd woningaanbod gerealiseerd. Deze is gericht op verschillende doelgroepen en inkomenscategorieën. Daarom worden studio’s van 35 m2 voor jongeren aangeboden van 18 tot 23 jaar in Hooghe Bomen.  

Daarnaast zijn er ook 2-, 3- en 4-kamerappartementen – variërend van 49 m2 tot 89 m2. Hierbij zijn er een aantal speciaal voor doorstromers en starters. Deze maand worden 14 eengezinswoningen opgeleverd in Klein Nooten. Ze zijn met een luxe uitstraling.   

Ambitie om zoekduur te verminderen
De ambitie van Centrada is om de duur naar het zoeken van een sociale huurwoning terug te brengen tot ongeveer 2 jaar. Daarbij is het versnellen van de woningbouw van groot belang. Daarom zal Centrada ook fors investeren in nieuwbouw in de komende jaren. 

Centrada werkt – in samenwerking met de gemeente en HVOB – aan concrete locaties die 5 jaar vooruit beschikbaar zijn. Hierdoor kan de organisatie tijdig plannen uitwerken, procedures doorlopen en op die manier een constante bouwstroom realiseren. 

In Hooghe Bomen zullen nog eens 210 woningen worden opgeleverd, wordt verwacht. Wooncoöperatie Centrada blijft zich inzetten voor het bieden van kwalitatieve en betaalbare woningen voor diverse doelgroepen in Lelystad.

(Bronnen: Centrada, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.01.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights