Eerste Sponsors koelauto Voedselbank Lelystad (© Fotostudio Wierd)

De eerste bedrijven die gebruik maakten van de mogelijkheid voor reclame op de koelwagen van Voedselbank Lelystad waren Lelystad Airport en kringloopwinkel De Groene Sluis. De reclame van beide bedrijven is door de bedrijven zelf onthuld. Christel Slagt, manager marketing en communicatie (Lelystad Airport) en Janneke Pikkert als projectmanager bij de Groene Sluis, hebben hun ‘eigen’ reclame onthuld op de koelauto. 

In bedrijf houden 
Door de reclame van de beide bedrijven, zijn ze de eerste die op deze manier hun naam verbinden aan de Voedselbank Lelystad. Hierdoor helpen de bedrijven mee om de vrachtwagen in bedrijf te houden.

De koelauto is in juli aangeschaft en is een onmisbare schakel in de voedselvoorziening aan mensen die het minder hebben. Volgens de Groene Sluis is hun reclame een logische keuze, daar de activiteiten in het verlengde liggen van de Voedselbank. 

De Groene Sluis 
Tevens zijn beide een vrijwilligersorganisatie met een maatschappelijke opdracht en een milieudoelstelling. Van de Groene Sluis profiteren direct en indirect verschillende doelgroepen. Hierbij horen zeker de mensen die het minder breed hebben. 

De winsten van De Groene Sluis worden uitgekeerd aan meerdere goede doelen. Daar hoort ook de Voedselbank Lelystad bij. Dus steun voor de Voedselbank in een vorm die bijdraagt aan de naamsbekendheid van De Groene Sluis is dus een win-win situatie. 

Lelystad Airport 
Door de naamsvermelding op de koelwagen wil Lelystad Airport mensen steunen die het even wat moeilijker hebben. De Voedselbank heeft de vlieghaven duidelijk gemaakt hoe belangrijk dat is. 

Met een advertentie op de koelauto van de Voedselbank, kan deze blijven rijden en levert Lelystad Airport een bijdrage aan het in standhouden van een verantwoorde voedselvoorziening in Lelystad en directe omgeving. 

Pas begonnen 
De sponsoractie is door de 2 advertenties nu echt begonnen. Gezien de eerste 2 over de brug kwamen, hoopt de Voedselbank op meer bedrijven voor reclame op de koelwagen. Gezien het nieuwe jaar aanbreekt, zullen  hier en daar weer promotiebudgetten vrijkomen. 

Op de koelwagen zijn 15 reclamevlakken beschikbaar. Op het moment dat deze vlakken gevuld zijn, zal dit voldoende geld opleveren om een belangrijk deel van de jaarlijkse kosten te kunnen betalen.

De 2 jaar oude vrachtwagen is in juli 2023 aangeschaft en is de vervanger van de afgeschreven oude bestelwagen. De aanschaf van de wagen was een flinke investering, maar hij heeft ondertussen zijn diensten bewezen.    

Dit is niet alleen voor de Voedselbank Lelystad, maar ook voor voedselbanken in de omgeving. Om de auto te laten blijven rijden, is een potje nodig voor de jaarlijkse kosten, zoals onderhoud, vervanging van onderdelen, brandstof. 

(Bronnen: Voedselbank Lelystad, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights