Gereedschapskist

OPINIE – Dacht ik toch dat op 27 december Sinterklaas en de Kerstman Nederland reeds hadden verlaten, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. En de Nederlandse bondscoach kan nu drie nieuwe spelers opstellen. Zo kon de coach al gebruikmaken van Wobke – weinig met klimaat – Hoekstra als centrale verdediger. Nu komt daarbij de linksvelder Sigrid – opbouwen – Kaag. En in aantocht is ook nog Mark – aangever van voorzetjes – Rutte als de centrale spits met nummer 10. Neen, geen 14 !  

Nederlandse team 
Het is toch nauwelijks te geloven wat er gebeurt met het Nederlands team. Zo heeft de EU Wobke Hoekstra bij mogen schrijven in het personeelsdossier voor groot geld. ‘Onze’  Wobke (echter niet van mij) gaat over ons klimaat (wel van mij !), maar men was vergeten te vragen wat hij in Nederland gedaan heeft voor het klimaat. Volgens mij was dat niet echt zoveel, dus deze move is nauwelijks te bevatten. En Wobke Hoekstra is dan de centrale verdediger van het klimaat; we kunnen de doelstellingen wel vergeten en Nederland zal de fossiele subsidies niet verminderen, sterker nog, ze zijn de afgelopen jaren alleen maar toegenomen en dat zal de komende 50 jaar nog wel zo blijven. Er is veel werk aan de winkel voor Extinction Rebellion.

Maar de bondscoach kan begin volgend jaar gebruikmaken van de linksvelder Kaag. Ja, die heeft nog even snel een kerstcadeautje binnen kunnen hengelen. Er wordt zelfs gesproken over de transfer van de eeuw. Het is voor de Palestijnen te hopen dat het geen leeg pakketje gaat worden. 
Het is toch echt niet te geloven dat iemand uit kabinet Rutte 1 tot en met 26 gaat werken aan de opbouw van Gaza en de humanitaire hulp. Want tenslotte spreekt het kabinet met één mond en vak K heeft steeds aangegeven dat men ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter van Palestina staat. 
Sigrid Kaag wordt VN-gezant die de humanitaire hulp en de wederopbouw in Gaza gaat coördineren. Aangezien ze dit cadeautje heeft gekregen, moet ze de functie als (demissionair) minister van Financiën per 8 januari neerleggen. Laat het duidelijk zijn dat dit ook al een goed betaalde baan was, maar de hoge functie bij de VN zal nog wel wat meer opleveren. 

Nu is Nederland heel vaak niet de snelste als het gaat om hulp voor de Palestijnen en nu zou het dan beter moeten worden? Ik dacht het niet. Voor de huidige oorlog tegen Gaza is het al 3 maanden te laat, voor de blokkade van Gaza is het al 17 jaar te laat en voor de bezetting van Palestina al 75 jaar te laat om nu met hulp te komen. Daarbij komt dan nog dat het Kwartet – ofwel Midden-Oostenkwartet – nauwelijks wat uitvoert dat ten gunste zou gaan voor de Palestijnen. Dit kwartet bestaat uit de UN, de VS, de EU en Rusland. En laten we maar meteen toegeven, het is wel een samengeraapt zooitje dat met elkaar moet overleggen over het voortbestaan van Palestina. 

Daarbij komt dan nog dat de UN (VN) totaal vleugellam is en er komt niets van de VN wat ooit zou kunnen leiden tot een oplossing waarbij de Palestijnen het gevoel zouden kunnen krijgen dat er naar hun geluisterd is. De UN kan geen beslissing nemen, daar er altijd wel iemand is van de 5 permanente leden die een veto uitspreekt. Daarnaast zal de bezetter van Palestina toch nooit wat uitvoeren wat niet past in hun voornemen om Palestina etnisch te zuiveren van de Palestijnen. 

En dan krijgen de Palestijnen – als een duveltje uit een doosje – een Nederlandse demissionaire minister van Financiën die de opbouw van Gaza en de humanitaire hulp aan Gaza gaat coördineren. De UN mag nog blij zijn als er nog een stukje Gaza grond bestaat na 8 januari. 
Humanitaire hulp aan Gaza en de wederopbouw van Gaza coördineren op het moment dat er al ruim 100 journalisten zijn vermoord door de troepen van de bezetter, journalisten worden ontvoerd en de communicatie met Gaza compleet is platgelegd. En dit gebeurt alleen maar zodat er geen nieuws meer naar buiten kan komen. 

Gaza wederopbouwen terwijl de grondinvasie alleen nog maar meer wordt opgeschroefd, zodat er geen gebouw, geen woning, geen ziekenhuis, geen supermarkt of ander gebouw van een ondernemer, geen instelling meer overeind staat. Alles is vernietigd, vernield, onteigend of gewoon gebombardeerd. Volgens gegevens zou al ruim 70 procent van de woningen zijn vernietigd. Alles is zwartgeblakerd en dan moet de UN-afgezant de opbouw gaan coördineren? Heeft de UN wel in de gaten dat de UN niets te zeggen heeft over Gaza en haar bezetter? 
Voor humanitaire hulp zorgen, terwijl er 1.7 miljoen ontheemden zijn van de 2.3 miljoen inwoners van Gaza. Sinds 7 oktober zijn bijna 21.000 Palestijnen vermoord, waarvan het grootste deel vrouwen, kinderen en baby’s zijn. De UN moet zaken doen met zionistische moordenaars van baby’s ? De teller van het aantal gewonden in Gaza stond op 26 december op bijna 55.000 Palestijnen.    

Dit komt allemaal omdat het westen halsstarrig en ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter is blijven staan. Aan de politiek wil ik meegeven dat de oorlog tegen Gaza niet op 7 oktober 2023 is begonnen, maar al 75 jaar geleden. Maar dat durft nauwelijks iemand te erkennen in de Tweede Kamer. Gelukkig is dit niet mijn politiek, alleen dié politieke partij die achter de Palestijnen en haar verzetstrijders gaat staan. En ja, daar hoort ook Hamas bij.  
In een interview in 2009 vertelde Tony Blair dat hij graag had gezien dat Hamas en Hezbollah waren opgenomen in de vredesbesprekingen. Tevens heeft hij jaren na zijn aftreden bekend gemaakt dat hij en andere wereldleiders fout zijn geweest om toe te geven aan de druk van de bezetter om Hamas te boycotten, nadat deze partij de verkiezingen had gewonnen. 

Volgens berichten in de media is Sigrid Kaag getrouwd met een Palestijn. Ik vraag me af hoe de afgelopen jaren de dinergesprekken zijn gegaan. In ieder geval sterkte. 
De Nederlandse bondscoach kan natuurlijk na de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen rekenen op een ‘degelijke’ – premier – doelman. Tenslotte zal die alles ‘achter’ dicht houden. De rest van het team kan natuurlijk bestaan uit spelers van een bepaalde amateurclub uit de omgeving van Utrecht. Tenslotte hebben de spelers de Griekse strijder uit 020 uitgeschakeld. Deze strijder was een vooraanstaande Griekse krijger die in de Trojaanse oorlog heeft gevochten en gedeeltelijk onsterfelijk was.  
Daarentegen heeft de Nederlandse bondscoach nog veel werk te doen, zodat zijn sterspelers – Wobke ‘EU’ Hoekstra, Sigrid ‘UN’ Kaag en Mark ‘NAVO’ Rutte – in topconditie zijn voor de komende wedstrijden na het reces. 

(Bronnen: Amnesty, Wikipedia, Griekse Gids, AD, RTL Nieuws) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.12.2023  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights