Oorlog

OPINIE – Ondertussen weet de Nederlandse media al te melden dat de oorlog tegen Palestina dag 76 is ingegaan. Oplettende journalisten dus ! Maar als je dan ziet wat de rechtse media allemaal weer te melden hebben, dan is het weer janken. Zo wordt er gesproken over “ … de zwaarste terreuraanvallen sinds de oprichting van de Joodse staat … “ en ‘ … de Palestijnse terreurorganisatie … “ Hier wordt nog op terug gekomen in een andere serie artikelen. 

Uitbreiding grondoffensief
Volgens de Nederlandse media hebben troepen van de bezetter gemeld dat het grondoffensief zal worden uitgebreid met “ … een nieuwe operatie in het midden van Gaza  … “ Dit wordt gemeld ondanks in de agenda van de VN-veiligheidsraad staat om te gaan stemmen over een resolutie om de humanitaire hulp aan Gaza te verhogen. 
Nu heeft de bezetter zich nog nooit aan wat voor afspraken gehouden dan ook. Sterker nog, datgene wat er nu gebeurt in Gaza (eigenlijk in heel Palestina) is al veel eerder afgesproken. Sterker nog (maar dat komt terug in ander artikel), de zionistische leiders – waaronder ook Ben-Gurion – hebben op 10 maart 1948 Plan Dalet (Plan D) aangenomen. In dit plan werd specifiek aangegeven welke Palestijnse bevolkingscentra het doelwit moesten zijn. Tevens werd in het plan uiteengezet tot in detail hoe men om zou gaan met de gedwongen ontvolking en vernietiging van deze Palestijnse bevolkingscentra.   
Vanaf het ontstaan van het zionisme is het de meest gewelddadige terroristische ideologie geweest en dat is het nog steeds. 

De rechtse media sprak verder over de raketten die naar steden als Tel Aviv zouden vliegen. Natuurlijk wordt er niet gesproken over het feit dat de Iron Dome alles uit de lucht haalt en dat de zionistische terroristen Gaza van de kaart aan het vegen zijn. Hiervoor heeft het bezettingsleger de inwoners van Al-Bureij de opdracht gegeven om onmiddellijk naar Zuid-Gaza te vertrekken. Dit duidt op een volgende stap in het grondoffensief tegen Gaza. En die krant heeft het steeds over de terreurdaden van Hamas. Misschien moet die journalist eens proberen de geschiedenis van Palestina te lezen én te begrijpen. Misschien lukt het lezen nog wel, maar begrijpen van geen meter. Maar de journalist wordt geholpen door artikelen over Palestina. 

Leugens
Ondertussen blijken de leugens van de zionistische terroristen zich op te stapelen. Deze week kwam de Washington Post met het bericht dat er geen bewijs is dat Hamas het Al Shifa Ziekenhuis als commando- en controlecentrum heeft gebruikt. Het zogenaamde bewijs van de bezetter heeft niet aangetoond dat het ziekenhuis iets met Hamas te maken heeft. Tevens was er geen bewijs over de tunnels die – volgens de bezetter uit Tel Aviv – gebruikt zouden worden om raketaanvallen uit te voeren en gevechtsvliegtuigen te besturen.  
Aangezien deze leugen is doorgeprikt, komt de bezetter met de volgende leugen in verband met de tunnels. Volgens Nederlandse media schijnen er tunnels te zijn ontdekt onder het centrum van Gaza, die naar huizen gaan van Hamas kopstukken. 
Nu lijkt me dit ook wel weer een leugen te zijn. In eerste instantie hebben de bezetters zelf tunnels in Gaza aangelegd in de tijd dat de strook in handen was van de bezetter. Daarnaast is het toch niet te begrijpen dat er tunnels zijn onder huizen van kopstukken van Hamas, waar in de tunnels een naamplaatje hangt, van wie waar woont. Of heeft de bezetter ondertussen aangeklopt aan de deuren in de tunnel? 

Vernedering van Palestijnen 
Sinds het begin van het ontstaan van de bezettersstaat en daarvoor – bij het ontstaan van het zionisme – is de bezetter bezig met vernedering van de Palestijnen. Zo is laatst een open truck rondgereden met bijna naakte Palestijnen en hebben Palestijnen in ondergoed een tijd lang op straat moeten zitten voor een foto. Deze specifieke vernedering wordt door de zionistische terroristen al vanaf 1948 toegepast.
In een opiniestuk voor MEE schreef Ramy Abdu hierover. In het stuk wordt aangegeven dat er historisch gezien talloze voorbeelden zijn geweest van legers die de burgerbevolking hebben gestraft door onder meer sadistische en vernederende handelingen. Sinds de kolonisatie van Palestina – door de bezetter in 1948 – zijn er vele documenten vastgelegd waarin en waarop (foto’s en tv beelden) de vernedering en het onmenselijk gedrag van het bezettingsleger tegen ongewapende Palestijnen is terug te vinden.   

Naast de dominatie en culturele uitroeiing probeert men niet alleen gemeenschappen te regeren en uit te wissen, maar ook – door vernedering – de individuele psyche. De bezetter “ …  hanteert een systematische strategie van vernedering om Palestijnse individuen en gemeenschappen psychologisch te beïnvloeden en af te breken … “ En dat gebeurt al ruim 70 jaar. 

Eerder deze week werd bekend dat de bezettingstroepen het vluchtelingenkamp Aida zijn binnengevallen waar ze de Palestijnse activist Munther Amira hebben vastgebonden, geslagen en gearresteerd. Dit gebeurde nadat de bezetter de familie van Munther Amira had aangevallen. De familie van de activist weet niets over het lot van hem binnen het zogenaamde ‘militaire rechtssysteem’  van de bezetter en heeft opgeroepen tot internationale solidariteit. 

In de tussentijd is bekend geworden dat niet alleen Britse burgers vechten in het leger van de bezettingsmacht van Palestina, maar ook zijn er bijna 4200 Franse burgers geweest die deel hebben genomen aan de genocide op Palestijnen door het bezettingsleger IDF in Gaza. 

Volgende Nakba
Na de eerste Nakba is nu de volgende ‘Catastrofe’ aan de gang, waarbij – getallen van 20 oktober – zo’n ruim 27.000 Palestijnen zijn gedood, waarvan ongeveer 10.500 kinderen, 5.500 vrouwen. Tevens zijn er ruim 53.000 Palestijnen gewond geraakt en bijna 2 miljoen Palestijnen ontheemd. Dit is de huidige Holocaust van Gaza en waar blijft nu de Nederlandse media? 

Misschien is dit nog wat voor de rechtse media in Nederland. In de tijd dat de koloniale en kapitalistische VS en westerse leiders besprekingen voeren om een alternatief bestuur in Gaza te gaan neerzetten (het marionettenmuseum van het westen) met de PA aan het roer, heeft Hamas haar visie over Gaza-na-de-oorlog onthuld. Osama Hamdan – hoge vertegenwoordiger Hamas in Libanon – heeft gemeld dat er democratische Palestijnse verkiezingen moeten worden gehouden na de oorlog tegen Gaza. Volgens de heer Hamdan moet Palestina zelfbeschikking hebben, krijgen en houden na de aanval op Gaza. Tevens heeft hij gemeld dat de regionale politiek een nieuwe vorm moet krijgen.

In een interview met Mondoweiss gaf de Hamas-vertegenwoordiger aan dat alles gedaan moet worden om het “ … interne Palestijnse huis te herbouwen … “ De Palestijnen hebben genoeg offers gebracht en nu verdienen ze een leiderschap dat zich inzet voor verzet en het uiteindelijke doel van de bevrijding van Palestina en de terugkeer van de vluchtelingen. Het ideale scenario is dat het Palestijnse volk haar eigen leiders kiest bij nationale Palestijnse verkiezingen.  
Dit is een oproep tot democratische verkiezingen voor Gaza, Al-Quds en de West Bank, waarbij wordt opgeroepen om de status-quo van onbepaald bestuur door één enkele partij te doorbreken. 

(Bronnen: Telegraaf, Middle East Eye, Land of Palestine, Mondoweiss, RTL Nieuws, Free Palestine 1948, MintPress, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.12.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights