Stadhuis met herfstblad

Op 3 november werd aangegeven wat de regeling was over de Energietoeslag 2023. Daarop zijn een aantal berichten van inwoners van Lelystad binnengekomen dat de energietoeslag nog niet was ontvangen. Daarna is nogmaals een bericht op deze site geplaatst op 29 november over het feit dat een aantal inwoners die recht hebben op de energietoeslag, deze nog niet hebben ontvangen en is een update gevraagd bij de gemeente Lelystad. 

Update nieuws Energietoeslag 
Ondertussen is een bericht ontvangen van de gemeente over de uitbetaling van deze toeslag voor mensen die er recht op hebben en die het nodig hebben. Het laatste nieuws valt ook te lezen op de site van de gemeente

Op deze site van de gemeente kan men ook de meeste vragen en antwoorden terugvinden. Tevens wat men kan doen, als men (geld) problemen heeft en men daar op dit moment niet uit kan komen.  

Energietoeslag 2023
Op dinsdag 3 oktober 2023 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Energietoeslag 2023. Gemeenten kunnen daardoor beginnen om, net als in 2022, huishoudens met een laag inkomen te helpen met de hoge energiekosten. De energietoeslag voor 2023 is voor inwoners van Lelystad vastgesteld op 800 euro.

Het Rijk heeft bepaald dat de maximale energietoeslag voor 2023 per huishouden 1.300 euro bedraagt. Inwoners die in 2022 een energietoeslag hebben gekregen, ontvingen afgelopen zomer al een voorschot van 500 euro. 

Dit voorschot is als energietoeslag 2022 uitgekeerd. Dat betekent dat inwoners die 1.800 euro energietoeslag 2022 hebben ontvangen, nu dus nog 800,00 euro krijgen. Inwoners die in 2022 geen energietoeslag of een lager bedrag hebben ontvangen en recht hebben op de toeslag, krijgen 1.300 euro. 

Update over uitbetaling
Inwoners die eerder een energietoeslag in Lelystad hebben ontvangen en daar nog steeds recht op hebben, ontvangen uiterlijk eind januari 2024 automatisch het geld van de energietoeslag. Als dit voor u geldt, dan krijgt men een brief.

Heeft men geen brief ontvangen, dan betekent dit dat men niet automatisch de toeslag krijgt. Een week nadat de gemeente de automatische betalingen heeft gedaan, kan men zelf de toeslag (opnieuw) aanvragen. Voor eind januari leest men op de site van de gemeente wanneer men zelf een aanvraag voor energietoeslag kan doen.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 09.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights