Kerstdiner 2023

Nederland kent bijna 2 miljoen ouderen die eenzaam zijn. Juist met Kerst komt dat hard aan. Zo’n aantal is in feite een rij mensen van Amsterdam tot aan Milaan. Juist in de donkere dagen rond Kerst kan het gevoel van eenzaamheid extra aanwezig zijn. 

Kerstdiners door het hele land 
Juist om die eenzaamheid tegen te gaan organiseert het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Van der Valk en honderden vrijwilligers kerstdiners door het hele land. Dit jaar wordt het kerstdiner voor de 18e keer georganiseerd. 

Tijdens de kerstdiners kunnen ouderen aanschuiven. In heel Nederland zullen zo’n 5.000 ouderen tijdens het diner gezelligheid, heerlijk eten aan een feestelijke tafel en een heel warm welkom vinden. Op ontspannen wijze kan men elkaar beter leren kennen. 

Het kerstdiner is bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Tevens kunnen de senioren tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt. Dit is speciaal bedoeld om na de feestdagen meer aanspraak te hebben. 

Kerstdiner in Lelystad 
Op zondag 10 december zullen zo’n 100 ouderen een feestelijk gedekte tafel en heerlijk eten vinden bij het Van der Valk Lelystad in Lelystad. Het initiatief van het Nationaal Ouderenfonds is een gratis kerstdiner. 

Maar een bijdrage of sponsoring is natuurlijk van harte welkom. Het Nationaal Ouderenfonds zorgt voor gesprekskaarten om op die manier de uitwisseling van contactgegevens te stimuleren. Op deze manier wil men de sociale wereld van ouderen vergroten om de eenzaamheid te bestrijden en te voorkomen

(Bronnen: Ouderenfonds, Flevopost)  

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 05.12.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights