Voorkom Voedselverspilling

Het projectbureau The Waste to Success nodigt iedereen uit voor De Verspillingsvrije Expositie op 6 december. Deze is te bezichtigen in Natural Pavilion in Almere van 15.30 tot 17.00 uur. Tijdens de middag worden inspirerende oplossingen gepresenteerd om voedselverspilling tegen te gaan.   

Voedselverspilling 
Zo’n 350 leerlingen binnen het Technasium vak Onderzoek & Ontwerp in Flevoland zijn ruim 8 weken lang bezig geweest met ideeën om voedselverspilling bij hen thuis tegen te gaan. De opzet is dat op 6 december de beste ideeën en ontwerpen van 12 groepjes worden gepresenteerd. 

Naast de presentatie zullen de ideeën en ontwerpen ook tentoongesteld worden. Daarbij zal het meest kansrijke en innovatieve idee worden geselecteerd. Twaalf groepjes van technasiumleerlingen zullen hun oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan, presenteren. 

Tevens is het de bedoeling dat kennis gedeeld gaat worden over Voedselverspilling. Daarnaast zal de prachtige samenwerking tussen Stichting Technasia en Aeres worden bezegeld. Natuurlijk kan men genieten van heerlijke wasteless hapjes en drankjes. 

Programma 6 december 
Aeres Hogeschool, locaties Almere en Dronten, Stichting Technasium en het regionale Technasium-netwerk Flevoland zullen op 6 december een overeenkomst tekenen om samen te bouwen aan een duurzame toekomst. Tijdens de ondertekening geven de partners hun ambities aan. 

Op het aanmeldformulier (Instagram The Waste to Success) staat aangegeven dat de plenaire start al om 14.30 uur is. Controleer van tevoren even de tijd. Tijdens de plenaire start (14.30 uur) zullen de opdrachtgevers, Gemeente Almere (Eline van der Ham) en Aeres Hogeschool (Esther Veen) het openingswoord verrichten. 

Daarna kan men meegaan met een rondleiding over de Verspillingsvrije Expositie. Hierbij zullen leerlingen hun idee verder uitleggen. De rondleiding begint om 15.00 uur en de ondertekening van het samenwerkingsconvenant is om 16.00 uur. Tenslotte wordt om 16.15 uur de winnaar bekend gemaakt van het beste Verspillingsvrije ontwerp. 

Natural Pavilion 
De blikvanger van de Floriade Expo was natuurlijk The Natural Pavilion. Het unieke gebouw blijft staan op het terrein van de Flevo Campus in Almere en zal gebruikt worden als kantoor-, ontmoetings- en congreslocatie rondom thema’s circulair, biobased bouwen en stedelijke voedselvraagstukken.  

The Natural Pavilion wil bezoekers de inspiratie op laten doen, hoe men natuurinclusief kan wonen, leven en werken. Vrijwel compleet is het gebouw opgebouwd uit natuurlijke materialen. Tevens is het een grote innovatie. 

(Bronnen: The Waste to Success (+ Instagram, Facebook), The Natural Pavilion) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights