Zorgverzekering

LOCHEM – Voor de gemeente Lochem is het van groot belang dat iedereen een goede zorgverzekering heeft. Dit geldt zeker ook voor de inwoners van de gemeente met een laag inkomen. Daarom biedt Lochem de mogelijkheid aan voor mensen met een laag inkomen om een voordelige en uitgebreide zorgverzekering af te sluiten.

Goede zorgverzekering
Voor mensen met een laag inkomen is een goede zorgverzekering zeker ook van groot belang. Daarom is de gemeente met een plan van voordelige en uitgebreide zorgverzekering voor deze mensen gekomen. Lochem heeft hierover afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Aevitae. Aangezien de gemeente een deel van de maandelijkse premie betaalt, blijven de kosten voor de inwoner lager.   

Zorgverzekeraar Aevitae zal de zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen uit naam van de gemeente verzorgen. Mensen die al een gemeentelijke verzekering hebben, doen er goed aan om de pakketten nog eens te bekijken middels de pagina van de gemeente. Ook voor de mensen die overwegen om over te stappen, is het verstandig om de informatie door te nemen en eventueel langs te gaan naar een spreekuur. Overstappen naar een gemeentelijke verzekering kan tot en met 31 december.   

De nieuwe zorgverzekering: basis  
Per 1 januari 2024 zal de nieuwe zorgverzekering ingaan en zal bestaan uit een basisverzekering en drie aanvullende pakketten: Start, Plus of Uitgebreid. In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg, zoals die van de huisarts, ziekenhuis en apotheek. Voor de kosten uit de basisverzekering geldt een wettelijk eigen risico van 385 euro. Indien men niet voor onverwachte kosten wil komen te staan, kan men het eigen risico met een aanvullende verzekering meeverzekeren. 

De aanvullende verzekering 
Met de basisverzekering wordt niet alle zorg verzekerd. Daarom heeft Aevitae – samen met de gemeente – besloten om drie aanvullende pakketten aan te bieden: Start, Plus of Uitgebreid. Binnen deze pakketten zijn oplopende vergoedingen voor onder meer tandarts, orthodontie en fysiotherapie opgenomen. 

Men kan zelf kiezen welk pakket het beste past. Meer informatie is te vinden op de site www.gezondverzekerd.nl , waar ook het complete vergoedingenoverzicht terug te vinden is. De te betalen premie hangt af van het gekozen pakket. De gemeente Lochem zorgt voor een financiële bijdrage voor elk pakket. De premies zijn terug te vinden op de pagina van de gemeente. Tevens staan op deze pagina de voorwaarden weergegeven, wanneer men aan de gemeentelijke zorgverzekering kan deelnemen.   

Meer regelingen  
Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Lochem nog meer regelingen. Hierbij is het niet van belang of dat het inkomen uit een (bijstands-) uitkering komt of uit werk. Daarnaast kan het voorkomen dat men een laag inkomen heeft als gevolg van schulden. 

Het hangt af van de persoonlijke omstandigheden of men voor een bepaalde regeling in aanmerking kan komen. Daarnaast zijn er andere voorwaarden per regeling. Deze kan men terugvinden op de site van ‘t Baken.
Om onmiddellijk te weten voor welke regeling men in aanmerking komt, kan men een check uitvoeren middels de check-site. Op de site kan men de eigen gegevens invullen waardoor men meteen ziet voor welke regeling men in aanmerking komt.    

Bij vragen of wanneer men hulp nodig heeft bij het aanvragen van een regeling, kan men bellen naar 0573 – 289290 of een mail sturen naar info@bekenlochem.nl

(Bronnen: Gemeente Lochem, Check waar je recht op hebt, ‘t Baken Lochem) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights