Grote Markt Breda

BREDA – Eerder was er al het bericht dat de gemeente Nijmegen een bedrag krijgt van ruim 2.5 miljoen euro voor 3 projecten. Dit is een Rijksbijdrage in het kader van de Startbouwimpuls (Sbi). Ook de gemeente Breda krijgt deze subsidie voor woningbouwprojecten. 

Startbouwimpuls 
Om de stilstand van de woningbouw door de veranderende economische omstandigheden te voorkomen, heeft de Rijksoverheid maatregelen genomen. Zo is de Startbouwimpuls (Sbi) een subsidie voor woningbouwprojecten. Voor de gemeente Breda zal er een bedrag van 6.1 miljoen euro subsidie overgemaakt worden vanuit het Rijk voor 6 bouwprojecten in de stad.    

De gemeente Breda is zeer gelukkig met het nieuws. Volgens wethouder Eddie Förster van Stedelijke Ontwikkeling is het geweldig nieuws voor Breda. Gezien de Rijksbijdrage van bijna 6.1 miljoen euro krijgt een aantal projecten een versnelling mee. Hierbij gaat het over een flinke duw in de rug voor 6 woningbouwprojecten in de gemeente. De wethouder spreekt hierbij over zo’n 658 woningen.  

Ook wethouder Arjen van Drunen van Wonen is blij met de toekenning van de subsidie. Vol trots vult hij zijn collega aan met de opmerking dat de gemeente Breda een stevige ambitie heeft. De afspraak is dat in de huidige collegeperiode van 4 jaar het college 6.000 woningen wil bouwen. Breda is van mening dat het hard nodig is. De gemeente wil bouwen om ervoor te zorgen dat elke inwoner van Breda in de gemeente gezond en met veel plezier betaalbaar kan wonen. Dit geldt ook voor de toekomst.     

De projecten 
Het Rijk heeft de Startbouwimpuls gestart, wat bedoeld is als een stimulans voor de realisatie van projecten, die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024 / 2025 te kunnen starten met bouwen. Tevens, waarbij door veranderde omstandigheden het steeds moeilijker is geworden om nieuwe woningen te bouwen. Bij de omstandigheden moet men denken aan gestegen rente en gestegen bouwkosten, maar ook toegenomen bevolkingsgroei.  

Voor de gemeente Breda gaat een bijdrage uit de Startbouwimpuls naar 6 woningbouwprojecten. Deze projecten zijn Blossem Mildford, Blossem Redwood, Blossem Sierra, Post, Hero, Cosunpark 2 en 3. In totaal wordt gesproken over de realisatie van 658 woningen, waarvan het aandeel betaalbare woningen minimaal 50 procent zal zijn.   

Het Cosunpark wordt op haar site aangegeven als een perfecte locatie om te wonen. Men kan wonen dicht bij de levendige binnenstad terwijl het dorpse Princenhage om de hoek ligt. Daarnaast woont men op fietsafstand van het Ginneken, de hippe wijk. Maar men kan ook gaan wandelen in het Liesbos of Mastbos als men de drukte even wil ontlopen. In de bossen staan 500 jaar oude bomen, waar men in de buurt misschien zomaar een boommarter of een ree tegen zou kunnen komen. 

Aan de rand van de wijk Tuinzigt ligt de locatie van Blossem. De wijk Tuinzigt is een wijk die flink is gestegen in haar populariteit, mede door jaren ‘30 bebouwing en voorzieningen, maar ook de gunstige ligging ten opzichte van het stadscentrum en de uitvalswegen. Tevens is er een nabijgelegen winkelcentrum en de bruisende Haagsemarkt is niet ver weg.  

(Bronnen: Gemeente Breda, Cosunpark, Blossem Breda, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.11.2023

Ook te lezen via Breda Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights