Flyer PIO Vocaal

De Nieuwsbrief van PIO Vocaal begon de laatste keer met de quote ‘Ik wil zingen zoals de vogels zingen, zonder erover na te denken wie er luistert en wat ze ervan vinden’. Tevens staat aangegeven ‘Rumi’. De zin komt vaker voor op het net, speciaal als het gaat om stembevrijding. 

Perzische dichter 
Algemeen bekend onder de naam Rumi, zijn officiële naam was Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī, was hij een Perzische dichter, Soefi mystiek en een Islamitische geleerde. Rumi is geboren op 30 september 1207, waarschijnlijk in het huidige Afghanistan. 

In een van zijn gedichten met de titel ‘Vragen’ wordt gesproken over waar men vandaan komt. Hierin zegt Rumi “ … Ondertussen ben ik als een vogel van verre oorden, gekooid in den vreemde. De dag breekt aan dat ik uitvlieg, maar met wiens oren hoor ik mijn eigen stem? … “ 

Inloopkoor Zingen Met Petra
Op zaterdag 20 januari 2024 is er een try-out van ‘Zingen met Petra’. Het doel van dit koor – onder de bezielende leiding van Petra Overeem – is om op een ontspannen wijze samen te zingen, waarbij centraal staat: veel zingen, genieten van mooie klanken en plezier. 

Voor het inloopkoor ‘Zingen met Petra’ hoeft men geen lid te worden. Op zaterdagochtend is er een gezamenlijk zangmoment in Theater Posa van 10.30 tot 12.30 uur. Iedereen is van harte welkom, of men nu veel of weinig ervaring met zingen heeft.  

Men betaalt alleen als men komt, normaal 5 euro per keer, maar voor de try-out 50 procent korting. Bij het zingen gaat het onder meer om popsongs, traditionals, wereldmuziek. Meestal wordt hierbij meerstemmig gezongen, zowel aangeleerd als spontaan meerstemmig.   

Geen papier of zangmap in handen 
Dirigente Petra Overeem heeft gemeld dat de nummers in het algemeen snel te leren zijn. Zodoende alleen is het meezingen al een feestje. Natuurlijk is er veel humor en enthousiasme waardoor er ruimte ontstaat om op ontspannen manier samen te zingen. 

Aangezien de teksten en eventueel bladmuziek op een groot scherm wordt geprojecteerd, hoeft men helemaal geen papier of map vast te houden. Daardoor ontstaat er een zeer ontspannen sfeer. 

In de pauze kan men nog wat gezellig met elkaar praten en kan men wat drinken. Overigens zijn de consumpties voor eigen rekening. Nieuwsgierig geworden? Probeer het een keer op zaterdag 20 januari. Bij de try-out kan je de buren en vrienden gewoon meenemen om samen iets moois te zingen. Aanmelden van tevoren hoeft niet, maar het mag wel via de site .

(Bronnen: PIO Vocaal, Nieuwsbrief PIO Vocaal, Archive.org, Wikipedia, Chic Adventure It) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.11.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights