Enige dagen geleden heeft De Lelystadse Boer het Voedselplatform gelanceerd. Hierbij wil men bereiken dat de hobbykoks- en bakkers van alle leeftijden het makkelijker krijgen om kraakverse, lokale producten rechtstreeks bij de boer te kopen. In de herfst is het altijd genieten, of het nu gaat om een heerlijke pompoensoep of de appeltaart van oma of een stoofpotje. 

Het Voedselplatform 
Het Voedselplatform is een interactieve webpagina, die gemaakt is in samenwerking met boerderijwinkels- en stalletjes in het buitengebied van Lelystad. Met het Voedselplatform kan de bezoeker een boodschappenlijstje aanmaken. 

Met dit lijstje kan men zien waar en wanneer men de producten direct van de boer kan kopen. De initiatiefnemers van Eten van De Lelystadse Boer hopen hiermee de bezoekers te stimuleren om in het buitengebied er op uit te gaan met een zelfgekozen wandel-, fiets- of autoroute. 

Zeg nu zelf, volgens Astrid van ‘Hoeve Vredeveld’, wat is leuker dan eerst lekker met de familie eropuit gaan om verse ingrediënten in te slaan en dan thuis iets lekker te maken. Deze zorgboerderij (Zeeasterweg) is één van de leveranciers die aangesloten zijn op het platform. 

Speciaal voor mobiel 
Het Voedselplatform is speciaal gebouwd om op de mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Natuurlijk is het ook te gebruiken op de laptop of tablet, maar er is juist gekozen voor een optimale gebruikerservaring op de telefoon. 

Hiermee worden de bezoekers gestimuleerd om juist op weg te gaan, aldus Karin van ‘Polderknoflook en Polderkip’. Niemand neemt zo’n groot ding mee als men even een rondje buitengebied gaat doen. 

Naast de beide bovengenoemde leveranciers, zijn op het platform ook Maatschap Florissen, Knook Bio Eieren, Saalland en Wiersema aangesloten. Kijk op de site Eten van De Lelystadse Boer en zie waar de favoriete producten verkocht worden.

(Bronnen: Lelystadse Boer (+ Instagram), Eten van de Lelystadse Boer) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights