XR Lelystad

Aan de ene kant zijn er mensen die niets met Extinction Rebellion te maken willen hebben, maar er zijn ook anderen, die mogelijk een toekomstige rebel willen worden. Om hierachter te kunnen komen, kan een mogelijke rebel een actietraining mee maken. Zeker voor de personen die willen weten hoe een actie verloopt, zoals de A12 blokkade.   

Goed voorbereid
De organisatie Extinction Rebellion wil dat alle deelnemers zich goed voorbereiden voor een actie en zich ook goed voorbereid voelen. Daarom worden trainingen georganiseerd voor iedereen die graag willen weten wat ze van een actie kunnen verwachten. 

Tijdens de gratis training in Lelystad wordt iedereen goed voorbereid om geweldloos, veilig en gerust te blijven tijdens acties. Op de training wordt geoefend hoe men effectief en efficiënt kan handelen om de boodschap over te brengen.  

Tevens wordt aandacht gegeven aan de veiligheidsrisico’s en wordt nuttige juridische informatie gedeeld. De eerst volgende training is op zaterdag 25 november. Deze zal beginnen om 13.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Aanmelding gaat via mail: xrlelystad@proton.me  .  

XR Lelystad 
XR Lelystad is een lokale groep van Extinction Rebellion. De groep is opgericht in 2023 en is ondertussen flink aan het groeien in Lelystad. XR Lelystad doet mee aan landelijke klimaatacties, zoals ook de blokkade van de A12, tegen fossiele subsidies. 

De groep Lelystad verzorgt publiciteit en maakt nieuwe rebellen wegwijs in het actievoeren. Momenteel wordt nagedacht over lokale acties. Elke persoon die wil, kan een rol spelen die het best bij hem of haar past. Dit kan voor of achter de schermen zijn. Er kan hoop geput worden uit het samen actie voeren.  

(Bronnen: Extinction Rebellion Nederland, XR Lelystad (+ Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 18.10.2023 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights