Vrijwilligers zijn weer nodig om appels te plukken voor de Voedselbanken in de regio. De appels zouden anders mogelijk verloren gaan. De vrijwilligers worden gezocht door de Lelystadse Uitdaging en de Harderwijkse Uitdaging. Bedrijven én particulieren kunnen zich aanmelden om de appels te komen plukken. 

Lelystadse Uitdaging
De Lelystadse Uitdaging heeft ondernemers opgeroepen om deel te nemen aan het initiatief de Laatste Pluk voor de Voedselbanken. Er wordt samengewerkt met lokale fruittelers en diverse partners om gezond fruit te verzamelen voor diegenen die het hard nodig hebben. 

Na de hoofdoogst blijft er vaak nogal wat fruit achter in de boomgaarden. Volgens de Lelystadse Uitdaging kan dit fruit een belangrijke bron zijn voor de voeding van mensen die afhankelijk zijn van hulporganisaties en Voedselbanken. 

Betrokken partners
De Lelystadse Uitdaging roept samen met de Voedselbank en Groente- en Fruitbrigade ondernemers op om mee te doen aan de Plukdag. Men is op zoek naar betrokken partners, die bij willen dragen aan het succes van het evenement. 

Een ondernemer kan een team van vrijwilligers aanmelden, maar men kan tevens voorzieningen beschikbaar stellen. Hierbij valt te denken aan catering, vervoer voor groepen plukkers, kruiwagens, coördinatoren en media-aandacht.

De plukdag zal georganiseerd worden op vrijdag 29 september (en nog een vrijdag in oktober). Er is een periode in de ochtend (9.00 tot 12.00 uur) en een periode in de middag (13.00 tot 16.30 uur). Men kan plukken  in verschillende boomgaarden in Flevoland. 

Voor vragen of informatie en aanmeldingen kan men contact opnemen met Lelystadse Uitdaging middels info@lelystadseuitdaging.nl . Het mailadres kan ook worden gebruikt, als men zelf met een bijdrage wil komen. Het bedrijfsleven wordt uitgedaagd om mee te doen. 

(Bronnen: Almere Deze Week, Lelystadse Uitdaging) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights