Hoe blijf je positief gezond, ook als je ouder wordt? Wat is er nodig voor senioren om prettig te wonen in Lelystad? Woensdag 20 september komt de speciale informatie-bus van de GGD weer naar Lelystad, dit keer naar Lelystad-Haven en het Stadhuisplein. GGD en de gemeente Lelystad komen met deze Positief Ouder Worden (POW) bus naar de inwoners toe om informatie te brengen en ideeën op te halen.

Ga in gesprek met de gemeente Lelystad en GGD over wat er nodig is om prettig en gezond te leven in Lelystad. De partijen doen dit in nauwe samenwerking met Welzijn Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Flevomeer Bibliotheek, WEL in Flevoland en Brandweer Flevoland. Doel is gezondheid onder de aandacht te brengen.

Door middel van laagdrempelige gezondheidstestjes en eenvoudige checks wordt gezondheid inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. In de bus kunnen gesprekken worden gevoerd, maar er is ook informatie verkrijgbaar over thema’s rondom vitaal ouder worden en over het lokale ondersteunings- en activiteitenaanbod in Lelystad.

Twee locaties 
Froukje Zeijl, GGD-programmamanager Positief Ouder Worden: “We staan 20 september met de bus wederom op twee locaties in Lelystad om in gesprek te gaan met zoveel mogelijk inwoners. We willen inzicht geven hoe zij zelf met hun gezondheid aan de slag kunnen gaan.

Heel praktisch en informatief en natuurlijk wordt het gezellig. Als GGD willen we erachter komen hoe we onze producten en diensten kunnen verbeteren en meer laten aansluiten op de behoeften van de oudere inwoners.”

Op 14 juni stond de bus al in de Jol en bij het Lelycentre en daarnaast kwam de bus in augustus tweemaal naar een locatie van de KBO in de Botter. Deze inzet leverde al mooie gesprekken op en droeg bij aan het direct beantwoorden van vragen en doorverwijzen naar aanwezige partners. De GGD ging het gesprek aan over gezondheid en de gemeente was benieuwd hoe de ouderen hun woon- en leefomgeving ervoeren.

Om ook andere inwoners de gelegenheid te geven om langs te komen, komt de bus op 20 september naar twee nieuwe locaties. In de ochtend staat de bus in Lelystad-Haven en in de middag op het Stadhuisplein.

Wat is er te doen in de bus?

– Mijn Positieve Gezondheid-test
– Mijn BreinCoach App
– Inschatting valrisico
– Informatie over voeding en beweging na je 50 ste
– Informatie over lokaal beweegaanbod van de buurtsportcoach Senioren
– Informatie over activiteiten en diensten van Welzijn Lelystad
– Informatie over brandveilig leven van Brandweer Flevoland
– Informatie over het kennisplein (bv. spreekuren taal, financieel, digitaal, werk, ov) van Flevomeer Bibliotheek
– Gratis goodiebag met handige en leuke gadgets over gezond ouder worden

Wanneer en waar?

Woensdag 20 september
Ringdijk 54 (voor Gezondheidscentrum de Haven), Lelystad-Haven, van 9:30 tot 12:00 uur en Stadhuisplein, van 13:00 tot 16:30 uur

(Bron: Persbericht GGD Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights