Maandag 9 oktober 2023 kunnen geïnteresseerden van 9.00 uur tot 12.00 uur een kijkje achter de schermen nemen bij een aantal basisscholen in Lelystad. Door een ochtend ‘in de klas te komen’ kunnen zij zelf ervaren of een baan in het basisonderwijs bij hen past. Aansluitend is in het stadhuis een onderwijsmarkt waar de ‘Kom in de klas’-deelnemers in gesprek kunnen gaan met de onderwijsinstellingen en meer informatie kunnen krijgen over de PABO. Met deze meeloopdag willen de gemeente Lelystad en de besturen van de Stichting Christelijk Primair Onderwijs Lelystad (SCPO), Stichting Katholiek Onderwijs (SKO) en Stichting SchOOL meer mensen interesseren voor een baan in het onderwijs.

Meeloopdag basisonderwijs in Lelystad
‘Een initiatief als ‘Kom in de klas’ is een mooi voorbeeld van een gezamenlijke aanpak waarbij SCPO, SKO en Stichting SchOOL zich samen met de gemeente inzetten om het lerarentekort terug te dringen.

Een leerkracht zijn is zoveel meer dan goed onderwijs geven. Het gaat over passie, aandacht en ontwikkeling én een fijne werkomgeving. Door letterlijk de deuren te openen, kun je dat de mensen zelf laten ervaren’, zegt Dennis Grimbergen, wethouder Onderwijs.

Ervaar het zelf
Iedereen die een carrière in het basisonderwijs overweegt kan zijn hart ophalen tijdens de meeloopdag op maandag 9 oktober. Het is een unieke kans om in de praktijk te ervaren hoe het is om voor de klas te staan en wat er bij het vak komt kijken. Denk daarbij aan het meekijken met de leerkracht in de klas en meedraaien met het programma.

Aanpak lerarentekort
Landelijk is er sprake van een lerarentekort. Ook in Lelystad. Het doel van de meeloopdag is geïnteresseerden te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt. 

Het onderwijs heeft naast flinke uitdagingen juist ook veel moois in huis, zoals sterke en betrokken leerkrachten, eigentijdse onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen. Juist dat willen de scholen op deze dag onder de aandacht brengen. En dat kan door het te laten beleven en ervaren.

Aanmelden voor Kom in de klas
Geïnteresseerden met een afgeronde hbo-bachelor, wo-opleiding of professionals die zich willen omscholen kunnen zich tot 4 oktober aanmelden via www.lelystad.nl/komindeklas  .

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights