Het met graffiti besmeurde tunneltje – zoals sommigen zeggen – heeft een complete metamorfose ondergaan doordat twee wijkbewoners met een burgerinitiatief zijn gekomen. De twee buurtbewoners zijn de kunstenaars Rémon Koreman en Robin de Jong. 

Tunneltje onder de flat 
Los van het feit dat er ook mensen zij die gek zijn op graffiti, kan het voor veel bewoners gezien worden als overlast en besmeuren van bepaalde gebouwen. Zo hebben de bewoners van de flat van De Veste 17 aangegeven dat de graffiti van het tunneltje zeker niet mooi was. 

Daarom zijn de wijkbewoners Rémon Koreman en Robin de Jong gekomen met een kleurrijk burgerinitiatief. Ze wilden het tunnel – dat besmeurd was met graffiti – aanpakken. Daarvoor is de Vereniging van Eigenaren (VvE) van de flat aangesproken.  

Project financieren 
De VvE waren enthousiast over het project, maar had niet het juiste budget. Daarom hebben de 2 kunstenaars het besluit genomen het project zelf te financieren. Dit was wel onder de voorwaarde dat er een ‘echte Lelystadse muurschildering’ zou komen. 

Dit is ook gelukt. Rémon Koreman en Robin de Jong zijn afgelopen donderdag aan de slag gegaan met hun verfspuiten. Na een paar dagen waren er ‘murals’ te vinden in het tunneltje. Hierbij zijn Konikpaarden te zien, de Zuil van Lelystad en de Batavia. 

Volgens de kunstenaars zijn de buurtbewoners behoorlijk enthousiast over de resultaten. Er zal binnenkort nog een ‘hufterproof’ anti-graffiti laklaag over de ‘murals’ worden geplaatst. Dit wordt gedaan om de kunstwerken netjes te houden. 

(Bronnen: FlevoPost, Rémon Koreman (Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights