Afgelopen vrijdag hebben zo’n 80 zusters samen de Iftar genuttigd na zonsondergang in de grote kas van Boerkok in Lelystad. Tijdens de heilige maand Ramadan eet en drinkt  de moslim niet tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het vasten tijdens de Ramadan is één van de 5 zuilen van de Islam en is beschreven in Surat al-Baqarah. In de maand Ramadan is de Qur’an neergezonden. 

Al Moetanafisoen
De Stichting Al Moetanasfisoen is een groep zusters uit Lelystad. De Stichting houdt zich al jaren bezig met vele liefdadigheidsprojecten, wat gebeurt in samenwerking met verschillende organisaties en individuen. 

Gezien de groep zusters haar vrijwillige activiteiten wil uitbreiden, is de Stichting Al Moetanafisoen opgericht. Het doel is het verkrijgen van de tevredenheid van Allah, door het wedijveren in het goede en iets terug te geven aan de (Islamitische) gemeenschap. 

Vrijwilligerswerk
De zusters van de Stichting zijn bezig met zaken als financiële ondersteuning, voedselpakketten, waterputten, educatie en praktische ondersteuning.De financiële ondersteuning gebeurt zowel binnen- als in het buitenland.

Hierbij hoort het financieel zelfredzaam maken via bijvoorbeeld een eigen onderneming helpen opzetten. Daarnaast zijn ook tientallen pakketten gedoneerd aan behoeftigen in onder meer Marokko, Bangladesh, Tunesië, Turkije en andere landen. 

Samen maaltijd delen 
De zusters van de Stichting hebben afgelopen vrijdag samen de Iftar genuttigd in de grote kas van Boerkok. Normaal gesproken wordt er gegeten na het vasten met familie of vrienden. Deze keer waren zo’n 80 zusters aanwezig om de Iftar-maaltijd te nuttigen. 

De opkomst was zelfs groter dan verwacht. Middels de Iftar wil de Stichting Al Moetanafisoen de nodige donaties ophalen, waardoor weer voedselpakketten gekocht kunnen worden voor behoeftigen in landen in de derde wereld.  

(Bronnen: Stichting Al Moetanafisoen, Recite Qur’an, Wikipedia, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.04.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights