De energietoeslag voor 2022 wordt verhoogd met 500 euro. Het bedrag is bedoeld voor de 4.385 huishoudens die in 2022 ook 1.300 euro energietoeslag hebben gekregen. De toeslag wordt voor 1 mei 2023 automatisch uitgekeerd.

Energietoeslag 2023 nog niet bekend
In 2023 komt er naar verwachting weer een energietoeslag beschikbaar. Maar daarvoor is eerst een wetswijziging nodig die het gemeenten mogelijk maakt opnieuw een energietoeslag uit te keren aan de minimahuishoudens. Omdat deze wetswijziging naar verwachting pas in juni 2023 in werking treedt en er daarna pas een nieuwe aanvraagronde kan starten, kiest de gemeente ervoor nu alvast 500 euro uit te keren op basis van de huidige regeling.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Ook nu hebben veel huishoudens nog steeds moeite hun maandelijkse energierekening te betalen. We wachten daarom niet tot juni, maar keren nu alvast 500 euro uit aan de huishoudens die eerder in aanmerking kwamen voor de toeslag.”

Over de energietoeslag
De energietoeslag is een regeling van de landelijke overheid die geldt in heel Nederland en is bedoeld ter compensatie van de hoge energierekening van huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum).

Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente Lelystad .

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 31.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights