De Kubus opende afgelopen weekend voor de 15e keer haar deuren voor de allerkleinste cultuurliefhebbers. Zo’n 500 peuters en kleuters vermaakten zich als ridder of prinses tijdens het Peuter Kleuter Festijn.

Veel activiteiten
Het thema dit jaar was ‘sprookjesbos’. De peuters en kleuters konden daarnaast meedoen met verschillende workshops: dans, muziek, theater en beeldende kunst. In de hoek van GO! Kinderopvang konden de kinderen (en ouders) even uitrusten en bij de voorleesactiviteit. Met ook nog eens drie voorstellingen: Roodkapje en Wolf, Deze Ridder zegt Nee en als afsluiting de familievoorstelling ‘Hans en Grietje’ was er voor alle kinderen wat wils.

Spelenderwijs
‘Ik vind het heel goed dat je al dansend, knutselend, musicerend en vooral spelenderwijs je eerste stappen zet in cultuur. Het verrijkt je leven. Het is een eer om hier als wethouder een klein beetje aan te mogen bijdragen’, aldus wethouder Kunst en Cultuur Sjaak Kruis. De wethouder gaf buiten het startsein voor het Festijn om vervolgens met alle peuters en kleuters De Kubus in te gaan.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights