Komend weekend is het weer NLdoet met bijna 7.000 activiteiten in heel Nederland. Het kloppend hart van vele sociale initiatieven zijn de vrijwilligers. NLdoet is dé kans voor organisaties om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Personen die mee willen doen, kunnen zich voor vrijdag aanmelden via NLdoet.nl. Er worden ook vrijwilligers in Lelystad gevraagd. 

Schooltuintjes aanleggen 
Uit de activiteiten in Lelystad is een actie van Dopenerwt. Op zaterdag 11 maart worden 10 schooltuintjes op de PretTuin aangelegd. Deze tuintjes worden aangepast aan de kinderen en krijgen het formaat 100 bij 150 cm. Tijdstip tussen 10.00 – 15.00 uur. 

In de tuintjes kunnen de kinderen groente en bloemen leren kweken. Ze leren in een ontspannen sfeer tuinieren. Tevens ontdekken de kinderen dat groente uit de grond komen en niet uit een blik. Aanmelden kan via de link

Opknapbeurt spreekkamers van Stichting IDO Waterwijk
Een andere activiteit is de opknapbeurt van de spreekkamers van Stichting IDO Waterwijk. Deze spreekkamers worden gebruikt door de vrijwilligers van het Inloopspreekuur. Ze helpen mensen bij financiële en administratieve vragen. De hulp is gratis. 

De kamers hebben een opknapbeurt nodig. Er is los behang, er moeten muren geverfd worden. De lampen boven de bureaus moeten vervangen worden door nieuwe led-verlichting. Aanmelden kan via de link. Dit is op vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Onderhoudsochtend Ruiterpaden
Weer een andere activiteit is de Onderhoudsochtend van de Ruiterpaden. Dit gebeurt op zaterdag 11 en zondag 12 maart tussen 10.00 en 12.00 uur. Mensen die gebruik maken van de ruiterpaden, worden uitgenodigd om een paar uurtjes te helpen.  

Het gaat hierbij om de ruiterpaden vrij te maken van overhangende takken, braam en wingerd voor het seizoen van het buitenrijden van 2023. Welke paden het worden, hangt af van de opgave. Neem de juiste spullen mee, zoals werk- / tuinhandschoenen, laarzen, een grote snoeischaar en / of takkenzaag. Aanmelden kan via de link.  

(Bron: NLdoet) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.03.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights