OPINIE – Sacha Kester van de Volkskrant heeft getracht om een analyse te maken over het geweld van de bezetter van Palestina tegen de Palestijnen. In de analyse – met de kop ‘Is een derde Palestijnse intifada nog af te wenden nu de Israëlische regering vol heethoofden zit?’ wordt gesproken over de reeks van Palestijnse aanvallen …. 

Analist van de Volkskrant
De analist, journalist van de Volkskrant, Sacha Kester, is door de extreem-rechtse blogger en grootste digitale Islamcriticus Martien Pennings op de site E.J. Bron behoorlijk aangevallen. En in elke zin van deze extreem-rechtse blogger wordt maar meteen de Islam aangevallen. Tja, twee vliegen in een klap. Tja, het zijn van die zielige figuurtjes in het donkere bos van het internet die – volgens JOOP – BNN/VARA – linkse vrouwen dood wensen, omdat ze heulen met het kwaad, de Islam. Die Martien Pennings die het boek schreef ‘Israël bestaat en is de meest legitieme natie ter wereld’. 
En in 2014 werd op de site van E.J. Bron het artikel van Martien Pennings geplaatst ‘Sacha Kester, correspondent van de antisemitische Volkskrant, beschermt de Nazislam in Centraal-Afrika’. 

Palestijnse Intifada
De journalist van de Volkskrant begint het artikel met de opmerking “ …  Na een reeks Palestijnse aanvallen … “. Heeft Nederland wat gemist, heb ik wat gemist, heeft de Volkskrant meer informatie dan wij of heeft ze kennis van gelekte, officiële documenten uit Palestina?    

Hoe kan in vredesnaam iemand zeggen dat de premier van de bezettende macht één belangrijke boodschap heeft – kalm blijven – ná een reeks Palestijnse aanvallen? Wie is er begonnen met de aanvallen en wie laat het geweld escaleren? De bezetter en zeg dan maar meteen dat ik een antisemitische uitspraak heb gedaan. 
Elke dag worden Palestijnen doodgeschoten, worden Palestijnen opgepakt en ontvoerd. Maar dat begint omdat de bezetter bewust steden binnenvallen, rondrijden en intimiderend aanwezig zijn. De soldaten van de bezetter lokken het geweld gewoon uit. 

En ja, dan heeft de journalist van de Volkskrant gelijk dat ‘gevreesd’ wordt dat de nieuwe uiterst rechtse regering de situatie verder laat escaleren. Maar dat is gepland, waarom werden anders donderdag 26 januari 9 Palestijnen doodgeschoten? Niet aangehouden of opgepakt, neen, gewoon in koelen bloede doodgeschoten. Zoals eerder aangegeven in het opiniestuk ‘Gericht schieten om te verwonden en / of te doden’ wordt er gericht geschoten op het hart, in de buik, op het hoofd en in de nek. 
Dit soort beschietingen zijn bedoeld om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, of wel zwaar gewond, die dan in kritieke toestand uiteindelijk toch nog in het ziekenhuis belanden en enkele dagen later aan de verwondingen overlijden, of wel meteen doodgeschoten worden.    

Het Volkskrant artikel spreekt over de interne demonstratie tegen de nieuwe regering van de bezetters, maar dat is niet bedoeld om de Palestijnen te beschermen, maar alleen om de aanslagen op de Palestijnen toe te laten nemen en de Palestijnen harder aan te vallen. Tevens weet de journalist te melden dat “ … Geweld en vernedering voeden de woede en frustratie van Palestijnen, en lijken de motivatie om aanslagen te plegen alleen maar aan te wakkeren … “ Vernedering van en geweld tegen de Palestijnen in hun eigen land, dat al meer dan 75 jaar bezet wordt.
Vindt men het gek dat het een keer genoeg is; voor Nederland was een bezetting van 5 jaar al te veel en kwam er verzet tegen de bezetter. En de Palestijnen worden al jarenlang onderdrukt en vernederd en bezet. Maar geen Europees land stelt tanks beschikbaar aan de Palestijnen of luchtafweerraketten of andere zware wapens. Neen, want de bezetter is volgens de rechts-radicale blogger ‘de meest legitieme natie ter wereld zijn’ en Nederland volgt dit. Geen sancties tegen de bezetter, net als tegen Rusland en Iran. Neen, Nederland steunt de bezetting van Palestina en de aanvallen op de Palestijnen. Alleen maar door weg te kijken, niets te zeggen en niets te doen !    

Het artikel spreekt over woorden als ‘terroristen’ als de premier van de bezetter wordt geciteerd uit 2015: “ …  een keiharde oorlog tegen de terroristen … “. Die is er niet gekomen, volgens de journalist, omdat de premier luisterde naar de “ … adviezen van het leger en de veiligheidsdiensten, die zeiden dat niet de gehele Palestijnse bevolking moest worden aangepakt. Potentiële aanvallers werden door een speciale taskforce opgespoord en opgepakt voordat zij een aanslag konden plegen … “ 
En daarom worden zoveel Palestijnen ‘uitgeschakeld’, vermoord en / of verwond en / of ontvoerd. En daarom zijn er zoveel raids op Palestijns grondgebied om te intimideren, waarna undercover weer veiligheidsdiensten en politie en leger binnen kunnen vallen. En ondertussen wordt het ‘voorwerk’ gedaan door illegale kolonisten, die overal wat aanvallen doen, Palestijnen belagen, verwonden en vermoorden, Palestijns grondgebied stelen en materialen jatten. Meestal dan ook nog beschermd door soldaten van de bezetter. 

Tenslotte wijst de journalist naar een commentaar van de krant Haaretz, waarin gezegd wordt dat de premier van de bezetter al zijn ervaring en capaciteiten moet inzetten, “ … om te voorkomen dat het land wordt meegesleurd in een gewelddadig conflict waarvan de gevolgen niet te overzien zijn …
Wat zou u er van zeggen, als dat het land zelf dat gewelddadig conflict aanwakkert en steeds weer opnieuw start? Of mag ik dat niet zeggen? Een ander land 75 jaar bezetten, is dat geen reden om te regeren, mogen de Palestijnen reageren of in opstand komen? 

(Bronnen: BNN/VARA, Boeken, E.J. Bron, Khamakar News Agency, de Volkskrant) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights