In oktober kondigde het Leger des Heils aan – samen met partners om overal in het land de zogenoemde ‘Warme Kamers’ te openen. Dit bleek een succes te zijn. Aangezien er nog flink wat koude kan komen in januari en februari, heeft men besloten de openstelling te verlengen tot 1 maart 2023. 

Warme Kamers
Het Leger des Heils kondigde eind oktober aan dat de buurthuiskamers omgedoopt zouden worden tot ‘Warme Kamers’. Hierdoor kwam een maatschappelijke beweging op gang en werden op meer dan 1.000 plaatsen ruimtes beschikbaar gesteld.     

In totaal zouden er zo’n 1.300 ‘Warme Kamers’ in heel Nederland zijn. Die zijn er niet alleen bij het Leger des Heils, maar ook bij kerken, buurtcentra, overheidsinstellingen, scholen, bibliotheken en bedrijven. Uit een inventarisatie blijkt dat er behoorlijke behoefte is.  

Thuis te koud
Deze ‘Warme Kamers’ zijn speciaal bedoeld voor die mensen die het thuis te koud hebben, omdat ze de energierekeningen niet kunnen betalen. De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland hebben zich bij het initiatief aangesloten. Ook is er steun gekomen van de overheid. 

De provincies Zuid-Holland, Drenthe en Brabant stelden een Warme Kamer beschikbaar en in Noord-Holland, Overijssel en Friesland zijn fondsen ingesteld om het initiatief te ondersteunen. In de provincie Flevoland zijn er buurthuiskamers in Lelystad, Almere, Emmeloord en Urk. 

(Bronnen: Leger des Heils, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights