Het team van Raven Hengelsport heeft op haar site aangegeven dat het bedrijf de (digitale) deuren noodgedwongen heeft moeten sluiten. Door de rechtbank Midden Nederland is op 4 januari aan de vennootschappen die behoren tot de groep van Raven Hengelsport surseance van betaling verleend. 

Grootste hengelsport winkel van Nederland 
In de jaren 70 is Sjoerd Raven begonnen met een dierenwinkel en hengelsportzaak vanuit de garage in Dronten. Vanaf 1974 werd het voornamelijk de verkoop van artikelen voor de hengelsporters. 

In de loop van de jaren is Raven Hengelsport uitgegroeid tot een van de grootste (online) hengelsportwinkels van Europa. Raven had grote winkels in Lelystad, Almelo, Steenwijk en Rijen. In Rijen lag de mooie zaak net achter station Gilze en Rijen. Tevens was er een webshop. 

Onderzoek naar voortzetting
Met de vier grote winkels en webshop was Raven Hengelsport één van de grootste spelers in de branche van de hengelsport. Vooralsnog is hier noodgedwongen een einde aan gekomen. Op dit moment is de surseance van betaling verleend. 

De bewindvoerder gaat samen met de bestuurders van Raven Hengelsport bekijken of voortzetting van de activiteiten in de huidige vorm mogelijk is. Mocht die mogelijk er niet zijn, dan zal op korte termijn de surseance van betaling worden omgezet in een faillissement.

De bewindvoerder zal dan curator worden aangesteld en verdere stappen (kunnen) onderzoeken, zoals een doorstart. Afgelopen zaterdag hebben klanten in Lelystad voor een gesloten deur gestaan. 

(Bronnen: Raven Hengelsport, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.01.2023  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights