BOXTEL – De eigenaren Mark van der Pol en Willemijn Wijdenes hebben in oktober 2022 ‘hun’ krant DeMooiBoxtelKrant verkocht aan DeMooiKrant uit Sint-Oedenrode en Telstar Media. De beide eigenaren hopen hiermee de toekomst van de krant veilig te stellen. 

DeMooiBoxtelKrant
Mark van der Pol en Willemijn Wijdenes hebben de afgelopen 8.5 jaar met het team gewerkt om een professionele krant voor Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en omgeving te maken. Ze hebben afscheid genomen van ‘hun’ krant, maar op zo’n manier dat de krant blijft bestaan. De krant – een succesvol huis-aan-huisblad – blijft vanaf 1 januari gewoon verschijnen in de gemeente Boxtel. 

In december van het vorige jaar werd ook al duidelijk dat de gratis huis-aan-huiskrant De Meierij Boxtel stopt. Zo zou alleen MooiBoxtelKrant als enig gratis weekblad overblijven in Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel. 
Sinds 2019 werd weekblad De Meierij Boxtel uitgegeven door de Stichting Brabants Centrum. Het eigendom van de krant lag bij de Persgroep, die ook de eigenaar was van onder meer Brabants Dagblad. 

Laatst zijn De Meierij en DeMooiBoxtelkrant verkocht aan de nieuwe onderneming Boxtel Mediacentrum bv. In deze onderneming werken DeMooiKrant uit Sint-Oedenrode, Telstar Mediagroep uit Pijnacker, drukkerij EM de Jong en de stichting Brabants Centrum samen. 
Drie kranten in één plaats bleken niet rendabel te zijn, waarbij Brabants Centrum heel sterk staat.  

Op de Boxtelse Markt staat al een tijd lang het kantoor van DeMooiBoxtelKrant leeg. Het is duidelijk geworden dat veel kranten het financieel niet makkelijk hebben, waardoor nogal wat ‘verschuivingen en overnames’ zijn geweest. Met DeMooiBoxtelKrant ging het goed, alhoewel de ondernemers zich wel zorgen maakten over de oplopende kosten, onder meer over de stijgende papierprijzen. Daarbij is het voor de adverteerders ook steeds zwaarder geworden en daar draait het bij een gratis huis-aan-huis krant tenslotte om. Daarom was het puzzelen om te kijken voor de ondernemers wat men kon doen, zoals de krant verkopen. DeMooiBoxtelKrant was een ijzersterk merk en de site www.mooiboxtel.nl was zo’n 15 jaar bekend in Boxtel en omgeving. Dan is het moeilijk om afscheid te nemen, zeker nadat de eerste editie op 17 september 2014 uitkwam. 

De eerste editie DeMooiBoxtelKrant van de nieuwe onderneming komt op 17 januari weer bij iedereen in de bus. Doordat de krant is overgenomen en de werkzaamheden die erbij horen, kan de krant 2 weken niet uitkomen en zijn de gemeentelijke berichten alleen in Brabants Centrum te vinden. Vanaf 17 januari zullen de berichten van de gemeente Boxtel weer op papier staan in de krant. Ondertussen is de nieuwe onderneming de redactionele en commerciële invulling van de gratis krant aan het bekijken en aan het invullen

(Bronnen: Brabants Dagblad, DeMooiBoxtelKrant, Brabants Centrum)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights