Bezet Palestina (© Socialisme.nu)

OPINIE – Het journaille en politici – vooral rechts en westers – die geloven in een Twee-Staten-oplossing voor de Palestijnen, leven al 75 jaar met hun hoofd in een grote berg zand. Als men denkt dat het dé oplossing is om de Palestijnen bestaansrecht te geven, houden niet alleen de Palestijnen voor de gek, maar zeker ook zichzelf. Er is maar één oplossing en dat zijn de grenzen van Palestina van voor 1948 als land voor de Palestijnen. 

Staakt-het-vuren gesprekken 
Nederlands hoop-in-bange-dagen – als het gaat om het nieuws – over de achtergronden bij het nieuws, weet het elke keer zo te draaien, dat in elke zin – als het gaat over Palestina – Hamas als een terreurorganisatie wordt weggezet. De journalisten en redacteuren – en bij de rechtse media is het nog erger – zien niet in dat de echte terroristen in Tel Aviv zitten. Alleen dan wordt steeds maar doorgedramd dat de Tel Aviv-terroristen het zogenaamde recht hebben om zich te verdedigen. Hierbij wordt nooit gesproken over na 1948 waarna dit terrorisme als een inktdruppel bezit heeft genomen van het Palestijnse grondgebied. Er wordt niets gezegd over illegale kolonisten – die net als de westerse koloniale machten – land illegaal toe-eigenen en proberen de inheemse bevolking te verdrijven of te vermoorden. 

De oorlog begon niet op 7 oktober 2023 toen de verzetstrijders van Hamas eindelijk weer eens probeerden te ontsnappen aan de jarenlange bezetting en het gevangenisbeleid in Gaza door de Tel Aviv-terroristen. Nee, de oorlog is begonnen in 1948 toen het westen het groene licht gaf – door niet te reageren – voor het uitroepen van een illegale staat op Palestijns grondgebied.  

En de staten van de westerse As van het Kwaad die óf zelf Gaza hebben gebombardeerd, wapens hebben gestuurd, in de media de bezetter van Palestina de hemel in hebben geprezen óf gewoon niets hebben gedaan om de Palestijnen te beschermen, gaan nu praten over een staakt-het-vuren. Eerst het land van de kaart vegen, de baby’s, kinderen, vrouwen en senioren vermoorden – want tenslotte zijn het allemaal Hamas-strijders – en dan zeggen dat ze willen praten over een staakt-het-vuren. 
En wie zitten daarbij aan tafel? Landen die gezorgd hebben dat Gaza compleet in puin ligt, de Arabische hypocrieten, die als een mak lam wchten op veel geld van de bezetter van Palestina, achter deze bezetter blijven huppelen. Arabische landen die alles hebben gedaan om de grenzen dicht te houden, zodat de Palestijnen Gaza niet konden verlaten. 

En dan hebben de makke schapen en westerse koloniale bezetters nog geprobeerd om zich van een ‘goede kant te tonen’ (die ze overigens niet hebben) om een zogenaamde kunstmatige haven aan te leggen, zodat er vrachtwagens met voedsel Gaza naar binnen konden. Het enige wat er naar binnen kon, werd gecontroleerd door de Tel Aviv-terroristen en kornuiten en bestond tevens uit militairen en medewerkers van geheime diensten om gijzelaars vrij te krijgen. 

Een staakt-het-vuren, gaan we over praten met een EU-gezant? Dat is een lachertje, zeker als de Tel Aviv-terroristen het voor het zeggen blijven houden in Palestina (West Bank, Al Quds en Gaza), daar ze al zoveel kapot hebben gemaakt. Het koloniale westen weet niet eens wat er gaande is in Gaza en waar men over praat. 

Vernietiging Gaza en infrastructuur
Door het offensief van de Tel-Aviv-terroristen is het grootste deel van Gaza en haar infrastructuur vernield en mogelijk wel helemaal weggevaagd. Het zal jaren duren voordat de rotzooi is opgeruimd – als het überhaupt mogelijk is. Men vergeet dat er gebruik is gemaakt van ‘westers’ wapentuig met allerlei chemische rotzooi die mogelijk nog jaren voor ziekten maar zeker ook kankerdossiers zal zorgen. Het westen maakt zich zorgen om PFOS, maar wat zal er in de grond en in het water van Gaza allemaal aan chemische troep zitten? Daar heeft niemand enig benul van. Duidelijk is dat er witte fosfor is gebruikt, die alleen al giftig is voor de mens. Mogelijk is napalm gebruikt – zoals het westen wel vaker heeft gebruikt –  wat vaak wordt gebruikt in combinatie van benzine of vliegtuigbrandstof. 

Maar ook de bommen die gebruikt worden, leveren schade op en chemische rotzooi. Een voorbeeld is misschien de aanval met 5 bommen op het tentenkamp al-Mawasi, wat zogenaamd bedoeld was om Mohammed Deif te vermoorden. Bij de luchtaanval door de Tel Aviv-terroristen zou gebruik zijn gemaakt door 5 MK-84-bommen – Amerikaanse precisiebommen van 900 kilo per stuk –  die vallen onder de zwaarste wapens in reguliere westerse arsenalen (zo zei Mark Cancian (Center for Strategic and International Studies)). De VS zou de levering van deze bommen hebben gestopt, maar de Tel Aviv-terroristen hebben er ondertussen al 14.000 gehad en hebben ze eigenlijk niet nodig.   

Vernietiging Gezondheidszorg
Ondertussen is door de oorlog tegen de Palestijnen bijna alles wat zou kunnen vallen onder het label ‘Gezondheidszorg’ vernietigd. Ziekenhuizen worden gewoon kapot gebombardeerd omdat er mogelijk Hamas verzetstrijders in schuil zouden houden. En dat is weer zo’n kapitale leugen die door de westerse media verspreid wordt op bevel van de Tel Aviv-terroristen. Want daar draait de hele oorlog om, de leugens die komen van Tel Aviv, wat al begon op 7 oktober. Het bleek later dat een groot gedeelte van de omgekomen burgers op het festival door eigen ‘vriendelijk’ vuur is omgebracht. Alle verhalen over aanslagen daarna gaan verhuld in hele leugens en /of halve waarheden.

Het ergste is dat de kinderen die overleven een handicap en / of trauma hebben opgelopen, die onmiddellijk behandeld moet worden. Maar paramedici, artsen, ziekenhuizen en klinieken zijn er niet genoeg. De getroffen kinderen zullen levenslang het trauma van een bombardement of vernietiging van alles wat ze kennen, mee moeten dragen. En het westen? Draait om en slaapt verder. Ga nu niets zeggen over het Internationaal Strafhof, want alle internationale organisaties zijn zo ingericht dat er nooit wat uitkomt. Of er is een veto van een of andere dwarsligger of er wordt gewoon niet gestemd. Mocht er wat positief uitkomen voor de Palestijnen, dan staan de Tel Aviv-terroristen boven de wet en trekken zich nergens wat van aan. 

Een oplossing vraagt u? Ja, de grenzen van voor 1948 en West Bank, Al Quds en Gaza als één land voor de Palestijnen. Willen andere mensen zich er vestigen, dat kan, maar die moeten zich dan aan de wetten van de Palestijnen houden. Daarnaast moet zo snel mogelijk de PA ontbonden worden en Hamas erkend worden als partner voor het vredesproces en de opbouw van Palestina. Loopjongens van Tel Aviv in Palestina of mensen die alleen maar aan het eigen belang denken, kunnen ook beter verhuizen. “From the river, to the sea”,  het wordt tijd dat Palestina vrij komt van de koloniale bezetting die al 75 jaar duurt en dat de Palestijnen het eigen land kunnen regeren. Zonder dat ze moeten opletten of er weer een illegale kolonist het land en eigendommen komt verbranden of stelen, zonder dat ze moeten opletten of dat ze opgepakt voor een of andere illegale administratieve detentie, zonder dat vreemden op Palestijns grondgebied bepalen wat er gebeurt. Insha’Allah gaat de tijd voor het Palestijnse volk komen.

(Bron: NOS, Medical Aid for Palestine)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.08.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights