Gaza City Bodies found (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zaterdag 13.07.2024  

Israëlische troepen doden een Palestijn in de buurt van Ramallah

Israëlische troepen hebben vrijdag een Palestijnse jongeman doodgeschoten in het dorp Abwein, ten noorden van Ramallah, op de centraal bezette West Bank.
Volgens Mahmoud Hamad, de burgemeester van het dorp, schoten de bezettingstroepen de jongeman Ali Muwaffaq Musa Muzahim, 26, dood met scherpe munitie.
Hamad zei dat de gewonde jongeman werd vervoerd naar een gezondheidscentrum in het nabijgelegen dorp Jiljilyya, waar hij overleden werd verklaard, en voegde eraan toe dat het lichaam vervolgens werd overgebracht naar het Salfit Governmental Hospital.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind en verwonden er twee in de buurt van Jenin

Donderdag hebben Israëlische soldaten in de steden Methaloon en Saris, ten zuiden van Jenin in het noorden van de West Bank, een Palestijns kind doodgeschoten en twee kinderen gewond.
Medici van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) vervoerden een vermoord kind, Ali Hassan Ali Rabay’a, 15, van de stad Methaloon naar het Turkse ziekenhuis in Tubas, in het noordoostelijke deel van de West Bank.
Het Palestijnse nieuws- en informatiebureau (WAFA) meldde dat Israëlische troepen de stad waren binnengevallen, wat tot protesten leidde voordat het leger vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.

Israëlische troepen doden een kind in de buurt van Ramallah

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijns kind gedood in de buurt van het dorp Deir Abu Mash’al, ten noordwesten van Ramallah op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen dinsdagmiddag het vuur met scherpe munitie openden op een groep kinderen in de buurt van het dorp Deir Abu Mash’al, waarbij er één werd neergeschoten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat het kind, Ghassan Gharib Zahran, 13, met scherpe kogels in de buik werd geschoten.
Bronnen voegden eraan toe dat het ernstig gewonde kind aanvankelijk naar een kliniek in het dorp werd gebracht en vervolgens per ambulance naar het Palestine Medical Complex in Ramallah werd vervoerd.

Euro-Med: Israëlisch leger pleegt gruwelijke bloedbaden in westelijk Gaza

Tijdens de vier dagen durende inval in de westelijke delen van Gaza-stad heeft het Israëlische leger gruwelijke wreedheden begaan tegen Palestijnse burgers, waaronder opzettelijke moorden, grootschalige vernietiging en verbranding van civiele gebouwen en huizen, en gedwongen evacuatie als onderdeel van de aanhoudende misdaad van genocide. de tiende opeenvolgende maand.
Na het gebied op maandag 8 juli bij zonsopgang te zijn binnengevallen, begonnen de Israëlische strijdkrachten zich op vrijdag 12 juli vroeg terug te trekken uit het Universiteitsgebied en het Sinaa’-gebied, ten westen van Gaza-Stad. Gedurende deze tijd lanceerden ze talloze vuurgordels en hielden ze zich bezig met willekeurige beschietingen, bestormden ze huizen en vielen ze bewoners lastig. Uit rapporten bleek dat meer dan zestig mensen waren omgekomen, en dat er veel lichamen in de straten en steegjes waren gevonden, waarvan sommige verkoold waren.

Israëlische soldaten ontvoeren drie Palestijnen nabij Jenin

Op zaterdagochtend vielen Israëlische soldaten het dorp Um Dar binnen, ten westen van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden drie jonge mannen, waaronder twee broers.
Hilala Kabaha, het hoofd van de dorpsraad van Um Dar, zei dat verschillende militaire voertuigen het dorp binnenreden voordat de soldaten landbouwgronden nabij de illegale annexatiemuur binnenvielen.
Kabaha voegde eraan toe dat de soldaten de drie jonge mannen hadden ontvoerd terwijl ze op hun land werkten.
De ontvoerde bewoners zijn Ma’rouf en zijn broer Nazeeh Mohammad Kabaha, naast Essam Hilal Kabaha.

Soldaten ontvoeren vier Palestijnen in Tulkarm, Hebron, onder wie twee broers 

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen, waaronder twee broers, ontvoerd uit hun huizen in Tulkarm en Hebron, in het noordwestelijke en zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende Israëlische militaire voertuigen de voorsteden Shweika en Thannaba, ten noorden en oosten van Tulkarm, binnenvielen voordat ze huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Islam Sinyoura hadden ontvoerd uit zijn huis in de Al-Aqsa-wijk in Shweika, en Bassam Shahrour uit zijn huis in Thannaba, en hen naar een onbekende bestemming hadden gebracht.

Dag 280 Update: “Israëlisch bombardement gaat door, VS sturen meer bommen”

Twee Palestijnen werden vrijdagavond gedood en anderen raakten gewond bij een Israëlische luchtaanval op Deir al-Balah, in het centrum van de Gazastrook. Lokale bronnen meldden dat een bezettingsvliegtuig een huis in de stad Deir al-Balah aanviel, wat leidde tot de dood van twee mensen en de verwondingen van anderen.
Het Israëlische bezettingsvliegtuig richtte zich ook op een huis in de stad Abasan al-Kabira, ten oosten van Khan Yunis, in de zuidelijke Gazastrook, terwijl de Israëlische bezetting artillerie de noordelijke wijken van het Nuseirat-kamp, ​​in de centrale Gazastrook, bleef beschieten.

Dag 279 Update: “Tientallen doden en gewonden, meer lichamen gevonden onder puin”

Donderdag zette het Israëlische leger de bombardementen op de verwoeste, vernielde, uitgehongerde en dichtbevolkte Gazastrook voort, waarbij tientallen Palestijnen in de kust enclave omkwamen en gewond raakten.
Het Israëlische leger vuurde veel raketten en granaten af ​​op verschillende delen van Gaza-Stad, vooral in de buurt van het stadspark en het Al-Qattan-centrum, ten westen van de stad.
Het leger wisselde ook vuur met Palestijnse strijders toen de Israëlische tanks en pantservoertuigen het Sena’a-gebied, in het westelijke deel van de stad, binnenvielen.
De Palestijnse Civiele Defensie in Gaza maakte donderdag bekend dat haar medici en reddingsteams de lichamen van meer dan 60 Palestijnen, waaronder kinderen en vrouwen, uit de wijk Sheja’eyya, in het oostelijke deel van Gaza-Stad, hebben gelokaliseerd, nadat het Israëlische leger zich na twee weken van een voortgezet offensief, had teruggetrokken.

Dag 279: “Tientallen doden terwijl Israël Gaza blijft bombarderen”

Op donderdag, dag 279 van de aanhoudende genocide in de verwoeste, uitgehongerde en belegerde Gazastrook, zette het Israëlische leger de bombardementen op verschillende delen van de kust enclave voort, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Het Israëlische leger zei dat het zijn offensief in de wijk Sheja’eyya in Gaza-Stad heeft afgerond na twee weken van aanhoudende invasies en uitgebreide bombardementen, waarbij honderden Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Maan News Agency zei dat het leger verschillende Palestijnen in de buurt heeft geëxecuteerd, waaronder een kind met speciale behoeften, Mohammad Salah Bahar, die een week lang door de soldaten in een appartement werd vastgehouden voordat ze hem vermoorden. Het leger ontvoerde ook drie broers en zussen van Mohammed.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 13.07.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights