Boek Palestina Papers II

PERSBERICHT – Het nieuwsplatform Khamakar News Agency meldt dat opinieschrijver en burgerjournalist Henny A.J. Kreeft zijn vierde boek heeft uitgebracht. Dit 4e boek met de titel ‘De Palestina Papers, deel II’ en ondertitel ‘From the river to the sea’ is wederom een verzameling opiniestukken. Het is het tweede boek in de serie ‘De Palestina Papers’.  

De schrijver meldt dat men online de aanvallen op Gaza tegenwoordig kan volgen, maar dat het verhaal over de bezetting van Palestina nog steeds niet (compleet) verteld wordt. “ … Sinds 7 oktober regent het raketten en granaten op Gaza en wordt de Gazastrook dagelijks gebombardeerd. De bezetter vernielt, vernietigt, bombardeert de Gazastrook en is bezig met etnische zuivering. Er is maar één doel en dat is Gaza te ontdoen van alles wat met Palestina te maken heeft, om zo de strook te annexeren … “ 

Henny A.J. Kreeft is al jaren Palestina-activist, heeft samengewerkt met Gretta Duisenberg in de Stichting ‘Stop de Bezetting’ en is dagelijks als onafhankelijk journalist bezig met het nieuws over de West Bank, Gaza en Al Quds. Als journalist zal hij over Palestina blijven schrijven – zo lang als mogelijk – en is zeer kritisch over het standpunt van het westen én Nederland inzake de steun aan de bezetter van Palestina.  

Geboren en getogen in Rijen – een dorp in de gemeente Gilze en Rijen – kwam hij op de middelbare school in aanraking met de strijd van Palestijnen, maar is dat pas later een plaats in zijn leven gaan geven. Zo werkt hij middels het nieuwsplatform aan het verspreiden van nieuws over het lijden van de Palestijnen en de bezetting van het Palestijnse land. 
Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het volgende deel over Palestina – mogelijk een boek over de geschiedenis – en is hij bezig met de voorbereidingen voor een boek over de straat waar hij geboren is in Brabant. In de afgelopen tijd heeft Henny A.J. Kreeft al enige artikelen geschreven over ‘De verdwenen wijk’. Dit gaat over de wijk waar hij geboren en getogen is, een arbeiderswijk gebouwd door de Duitsers in de jaren 1940/41, maar waarover nauwelijks informatie te vinden is

Dit nieuwe boek in de reeks De Palestina Papers ‘De Palestina Papers, deel II’ (165 pagina’s, ISBN: 9789403728551) is gepubliceerd via hetself publishing platform www.mijnbestseller.nl . Het boek is onder andere te koop op de site mijnbestseller.nl .

(Bron: Khamakar News Agency, Mijnbestseller) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalist 

© Khamakar News Agency / 24.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights