Gaza Harmelen

WOERDEN – De gemeente Woerden heeft een pagina waarop duidelijkheid wordt gegeven over de volgorde waarin de gemeente start met nieuwe ruimtelijke projecten. Dit is speciaal voor mensen met een plan. Volgens Woerden is een ruimtelijk project een plan voor grote projecten voor woningbouw en bedrijfslocaties. 

Voorraadlijst met ruimtelijke projecten
De gemeente Woerden heeft een lijst gemaakt met projecten die al de status ‘uitvoering’ hebben gekregen en tevens een voorraadlijst. In die laatste lijst staan de grote ruimtelijke projecten met een label 1 tot en met 10.
De gemeente zal starten met de projecten met het label 1. Daarnaast staan op de laatste lijst ook plannen die nog geen volgorde hebben. Dat betekent dat deze plannen nog in de ‘onderzoekende fase’ zitten of bijna klaar zijn voor de start.  

Woerden heeft aangegeven dat prioriteit nodig is, mede gezien dat er veel ruimtelijke plannen bij de gemeente zijn ingediend, maar tevens dat er te weinig personeel is om zich over de plannen te kunnen buigen. Het groot aantal plannen komt mede door het woningtekort en tevens door de versoepeling van de regels voor het bouwen van woningen. 

Woonzorgcentrum Gaza in Harmelen
Mensen die denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen zijn van harte welkom in het woonzorgcentrum Gaza in Harmelen. De organisatie helpt mensen zich te richten op het hier en nu en tevens te genieten van de mooie momenten in het leven. Het is een zorgcentrum waar mensen wonen die de regie hebben over het eigen leven. 
Naast woonruimte wordt ook alle zorg geboden, die mensen met een chronische ziekte en / of beperking nodig hebben. Hiervoor zijn diverse ervaren professionals werkzaam in het woonzorgcentrum Gaza.  

Op de lijst van de gemeente Woerden staat aangegeven dat Huize Gaza op de lijst van plannen staat die nog geen volgorde hebben. Maar het bestuur van het Woonzorgcentrum is het hier niet mee eens. Daarom is een burgerinitiatief ingeleverd bij de gemeenteraad Woerden. Hierin wordt gevraagd om direct capaciteit beschikbaar te stellen, zodat de nieuwbouw van verzorgingshuis Huize Gaza doorgang kan vinden.  
De initiatiefnemers van het burgerinitiatief hebben daarbij aangegeven dat het woonzorgcentrum een belangrijke maatschappelijke functie heeft. Tevens moet er zo snel mogelijk voldoende ruimte zijn voor voldoende huisvesting voor senioren die een woon-zorgplek nodig hebben.

Het burgerinitiatief is al in september ingediend om daardoor meer prioriteit te krijgen voor de verbouwing van het woonzorgcentrum. Door de ‘problemen’ van de gemeente – zeker personeelstekort – had Woerden al eerder gezegd dat er geen mogelijkheden waren om de voortgang te versnellen.   
Het lijkt er nu op dat de gemeente Woerden toch wat bij gaat draaien. Wethouder Arjan Noorthoek heeft al laten weten dat de gemeente met dit burgerinitiatief bezig is. Hij geeft aan dat de urgentie duidelijk is bij de gemeente en dat er serieus naar het plan gekeken wordt. Volgens de gemeente wordt de prioriteitenlijst op verschillende momenten geactualiseerd, zo ook begin volgend jaar. 

Niet duidelijk is echter of het woonzorgcentrum dan hoger op de prioriteitenlijst zal staan. In de afgelopen periode heeft de gemeente al laten weten dat Snellerpoort en Middelland de meeste aandacht zouden krijgen. Niet alleen wooncentrum Gaza heeft last van minder ambtelijke capaciteit, maar ook dorpshuis De Schulenburch (Kamerik), dorpshuis De Milandhof (Zegveld) en de bouwplannen Haanwijk en Buitenhof (Harmelen). 

(Bronnen:  Gemeente Woerden, Zorggroep Sint Maarten, RPL Woerden, De Gelderlander) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.12.2023

Ook te lezen via Dagblad Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights