Motiemarkt boek 2022

In het voorjaar van 2024 organiseert de Gemeenteraad / Griffie Lelystad een seminar over het organiseren van een Motiemarkt. Tijdens de Motiemarkt kunnen inwoners, wijken, verenigingen en andere instellingen een idee voor de stad promoten. 

Motiemarkt 
Bij voldoende belangstelling kan het idee omgezet worden in een motie. De gemeenteraad heeft vooraf een budget vastgesteld, zodat de raad kan stemmen over het uitvoeren van de motie en hoeveel geld beschikbaar gesteld wordt.  

Indien een idee een meerderheid krijgt, wordt het idee uitgevoerd. Van het begin tot het einde werken de raadsleden samen met de inwoners om ideeën om te zetten naar moties. Ondertussen zijn in Lelystad reeds 7 Motiemarkten en 1 KinderMotiemarkt georganiseerd.  

Voor de gemeenteraad is de Motiemarkt een ontzettend waardevol ‘instrument’ om in contact en verbinding te komen met de inwoners. Tevens is het belangrijk om voor het raadslid zijn of haar volksvertegenwoordigende rol optimaal te kunnen invullen. 

Het delen van kennis 
Naast het uitvoeren van ideeën van de inwoners, ontstaan er ook vele samenwerkingen in de stad. De gemeenteraad en de griffie van Lelystad organiseren het seminar ‘Motiemarkt voor gemeenteraden’ op donderdag 28 maart. 

Het seminar is speciaal voor griffies en raadsleden uit heel Nederland. Men kan binnenlopen vanaf 12.30 uur (en tevens lunchen). Het informatieve programma loopt van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan tot 8 maart middels een mailtje naar griffie@lelystad.nl

De gemeenteraad Lelystad wil graag delen waarom alle gemeenten in Nederland een Motiemarkt zouden moeten organiseren. Tijdens de meeting worden de do’s en don’ts rondom de organisatie verteld.

Daarnaast wil de gemeenteraad Lelystad natuurlijk ook van alles weten vanuit de andere gemeenteraden en griffies. Deelname aan het seminar ‘Motiemarkten voor gemeenteraden’ in een geheel verzorgd dagdeel, is kosteloos. Na inschrijven wordt men op de hoogte gehouden en meer informatie is te vinden op de pagina van de gemeenteraad Lelystad .

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Gemeenteraad Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights