Burgemeester nieuw

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal is op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad heeft op de site van de gemeente laten weten dat men op zoek is naar een burgemeester die het beste past bij Heerle, Moerstraten, Nispen, Roosendaal, Wouw én Wouwse Plantage. Daarom worden de inwoners gevraagd om de wensen kenbaar te maken over de eigenschappen en kwaliteiten van de nieuwe burgemeester. 

Vragenlijst 
Op zich is dit zeer opvallend te noemen, dat de inwoners worden gevraagd om de wensen door te geven middels het invullen van een vragenlijst. Echter een zeer goede ontwikkeling. Het invullen van de vragenlijst duurt zo’n 10 minuten, dit kan digitaal of via de papieren versie in de Roosendaalse Bode (woensdag 15 november). Deelname is volledig anoniem.  

Het onderzoek middels de vragenlijst wordt gedaan in opdracht van de gemeente Roosendaal en uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens. Bij het onderzoek wordt gevraagd naar de postcode van degene die de lijst invult. De postcode wordt gebruikt om op een goede manier uitspraken te kunnen doen over alle inwoners van de gemeente. Tevens wordt de postcode gebruikt voor controle of men in de gemeente Roosendaal woont. Tot 26 november kunnen de inwoners van de gemeente de vragenlijst invullen. 

De raad van de gemeente Roosendaal zal de uitkomsten gebruiken voor het opstellen van de zogenoemde profielschets van de ideale burgemeester voor de gemeente. In de gemeenteraad is een vertrouwenscommissie gekozen, die uiteindelijk een voorstel zal doen voor de profielschets, de werving zal verzorgen en de sollicitatiegesprekken met de kandidaten zal voeren. De voorzitter van de commissie is raadslid Sebastiaan Hamans, die in direct contact staat met de commissaris van de Koning.  

Nieuwe burgemeester
De huidige burgemeester, Han van Midden, legt zijn ambt op 30 mei 2024 neer. Aangezien de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, mevrouw Adema, heeft aangegeven dat er geen waarnemend burgemeester komt, is de procedure voor een nieuwe burgemeester per direct gestart. 
Eind september heeft de burgemeester in een brief aan de inwoners laten weten dat hij in lente 2024 zijn functie zal neerleggen. Hij heeft dit aan de gemeentelijke organisatie laten weten.

In de brief aan de inwoners van de gemeente schrijft de burgemeester dat hij met spijt moet vertellen dat hij de afgesproken periode van 6 jaar niet vol kan maken. Aangezien de vriendin van de burgemeester een baan heeft aangeboden gekregen in Curaçao, zal hij ook gaan emigreren. Aangezien het een flinke voorbereidingstijd vergt, heeft hij nu al de commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college, de medewerkers en de inwoners op de hoogte gebracht.   

Voor het college was het even schrikken, heeft wethouder Evelien van der Star-Deijkers laten weten. Het college betreurt het vertrek en respecteert de keuze om het gezin op de eerste plaats te zetten. Daarnaast dankt het college de vertrekkende burgemeester voor de passievolle, geweldige inzet voor Roosendaal en haar dorpen. Het college blijft, samen met burgemeester en de inwoners, aan de slag om de ambities en prioriteiten van het collegeprogramma ‘Zij aan Zij’ te verwezenlijken.  

(Bronnen: Gemeente Roosendaal, Citisens, roosendaal.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights