Verkiezingsspecial Op weg naar het Lagerhuis

De debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ zendt komende zaterdag een verkiezingsspecial uit. De 10 beste jonge debaters van Nederland gaan in deze special in debat met drie Kamerleden. Er doet ook een kandidaat uit Flevoland mee: Sara Chamrouk. Sara is 18 jaar en woont in Almere. De verkiezingsspecial is op 11 november 2023 om 20.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

De uitzending
De tien beste jonge debaters van Nederland nemen het in de verkiezingsspecial op tegen drie prominente Kamerleden. De jongeren gaan in debat met twee grote politieke talenten uit de Tweede Kamer:

Bente Becker van de VVD en Habtamu de Hoop van GroenLinks-PvdA. De derde politicus die deelneemt aan de verkiezingsspecial is BBB-coryfee Caroline van der Plas. De presentatie is in handen van Amber Kortzorg.

Jury
De tien debaters zijn geselecteerd uit de laatste drie seizoenen van ‘Op weg naar Het Lagerhuis’. De drie politici gaan in deze verkiezingsspecial niet alleen met de jongeren in debat, ze vormen samen ook de jury die aan het einde de beste jonge debater van de avond verkiest.

Bijzonder aan de deelname van Bente Becker en Habtamu de Hoop is dat ze in het verleden deelnemer waren van Het Lagerhuis. Bente Becker deed in 2002 mee en Habtamu de Hoop stond in 2016 in de finale.

Over ‘Op weg naar het Lagerhuis’
‘Op weg naar het Lagerhuis’ is een debatcompetitie van BNNVARA. In provinciale voorrondes werken middelbare scholieren toe naar een uiteindelijke tv-finale om het grootste debat- en speechtalent van Nederland te worden.

Uit elke provincie strijden scholieren voor een plek in deze finale. De jongerendebat competitie is verbonden met het in de jaren ‘90 VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. 

Meer informatie is te vinden op: ownhlagerhuis.nl .

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 09.11.2023

Is ook te lezen via Dagblad Almere, Zeewolde, Noordoostpolder, Dronten, Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights