XR Lelystad

De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Al deze problemen hangen bovendien samen: van de klimaatcrisis, racisme, biodiversiteitscrisis en armoede tot de wooncrisis. Als de politiek nu geen actie onderneemt, wordt dit alleen maar erger. Daarom komen we op 12 november in actie! Kom ook en neem iemand mee naar de grootste Klimaatmars ooit.

Crisis op crisis op crisis
Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Grote bedrijven draaien recordwinsten terwijl de inkomens achterblijven. Er zijn geen betaalbare woonruimten meer te krijgen en voedsel wordt duurder.  

Steeds meer mensen komen in armoede terecht. Terwijl de crisis NU is, faalt de politiek om met goede oplossingen te komen. De broodnodige omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving blijft uit.

Laat je stem horen!
Binnenkort zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is hét moment om de politiek te laten zien dat er geen tijd te verliezen is om de klimaatcrisis op een rechtvaardige manier aan te pakken.

Daarom organiseert de Klimaatcoalitie een Klimaatmars. Tijdens eerdere klimaatmarsen waren er tienduizenden deelnemers op de been. De Klimaatcoalitie verwacht op zondag 12 november de krachtigste mars ooit! Meer informatie en de politieke eisen van de Klimaatcoalitie zijn te vinden op klimaatmars.nl

Praktische informatie
De Klimaatmars is op zondag 12 november en begint om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Iedereen is van harte welkom om mee te reizen! Vanuit Flevoland/Almere wordt er om 12.25 uur verzameld op spoor 2 van Almere Centrum. 

De bedoeling is om met z’n allen voorin de Intercity te gaan zitten van 12.32 uur. Daarvoor is het handig om even aan te melden via XRAlmere@protonmail.com . Echter men mag ook zonder melding aanhaken.

(Bron: Persbericht XR Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.11.2023) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights