Philip Makkink wordt de nieuwe directeur van Het Flevo-landschap. Hij neemt vanaf 1 december de taken over van interim-directeur Jan Leentvaar. Makkink wil zich vooral richten op de samenwerking met andere partijen om Flevoland duurzamer, toekomstbestendig en natuur-inclusiever te maken. Daarnaast blijft Het Flevo-landschap zich richten op het beheer en het versterken van bestaande natuur en het verwerven van nieuwe natuurgebieden in de provincie.
Tien jaar ervaring
Philip Makkink heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en is nu Gebiedsmanager Flevoland, Marker Wadden & Zwarte Meer bij Natuurmonumenten. Hij heeft eerder gewerkt in de financiële sector.
Met de aanstelling van Makkink haalt Het Flevo-landschap een directeur binnen met tien jaar ervaring in Flevoland èn de natuursector. Interim-directeur Jan Leentvaar is verheugd met de komst van Philip Makkink. “Philip kent het werkveld in de provincie als geen ander en weet welke maatschappelijke en politieke uitdagingen er liggen om de provinciale natuur verder te versterken. We zijn erg blij met zijn komst.”
Uitkijken naar de nieuwe functie
Ook Makkink kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “In de afgelopen jaren heb ik regelmatig en met veel plezier samengewerkt met Het Flevo-landschap. Daarbij viel de organisatie op door de kennis en gedrevenheid van de medewerkers. Een voorbeeld is de ontwikkeling van de visie Rijk Voorland, waarmee perspectief geboden wordt voor de natuur in Flevoland.
Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s, vrijwilligers en partners verder te werken aan het ontwikkelen en versterken van de Flevolandse natuur, ons erfgoed en unieke landschap.”
Stichting Het Flevo-landschap
Stichting Het Flevo-landschap is opgericht in 1986 en beheert, behoudt, ontwikkelt en ontsluit ruim 5.100 hectare natuur, landschap en cultuurhistorie in de provincie Flevoland. De 40 medewerkers en 150 vrijwilligers van Het Flevo-landschap zetten zich dagelijks in voor natuur en het landschap.
Daarbij worden zij gesteund door ruim 12.500 begunstigers, bedrijfsvrienden en samenwerkende partners. Het Flevo-landschap heeft 33 natuurgebieden in eigendom. Bekende terreinen zijn onder meer UNESCO Werelderfgoed Schokland, Natuurpark Lelystad en Natura 2000-gebied de Lepelaarplassen (één van de kerngebieden van Nationaal Park Nieuw Land).
(Bron: Persbericht Het Flevo-landschap)
Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek
© Khamakar News Agency / 29.09.2023
Ook te lezen op Dagblad Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde