Restaurant Silver Bilal Laymous

Ondernemer en chefkok Bilal Bouazza start succesvolle crowdfunding voor een nieuw restaurant in Lelystad. Restaurant Laymous wordt een plek vol arabische en mediterrane invloeden. Met nog ruim een maand op de teller is het minimale doelbedrag van 50.000 euro ruimschoots bereikt, maar het maximale streven ligt op 85.000 euro. De financiering wordt gebruikt voor de verbouwing en inrichting van het pand.

Laymous
Oprichter Bilal Bouazza heeft tien jaar lang ervaring opgedaan bij diverse restaurants, vervolgens is hij gestart als zelfstandig ondernemer. Dit begon met bezorg- en afhaalmaaltijden. Later volgden ook de aanvragen voor catering en is hij aan de slag gegaan met workshops en als privé chef.

Nu is het tijd om zijn eigen droom te verwezenlijken. “Een eigen restaurant waar ik de geuren en kleuren uit mijn herinneringen tot leven kan brengen en mag delen. Ik wil een plek neerzetten die toegankelijk is voor iedereen en waar je je kunt laten meevoeren door de gastvrije Arabische en mediterrane sferen.” vertelt Bouazza.

Crowdfunding
Bouazza heeft een pand gevonden in het centrum van Lelystad, de plek is al opgeleverd en staat klaar om de verbouwing te starten. Om de verbouwing te kunnen realiseren, is financiering nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow.

Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders in plaats van anonieme beleggers. “Iedereen die meedoet wordt meegenomen in het hele proces. Van de ontwikkeling van nieuwe gerechten tot aan evenementen in en om het restaurant. Ik vind het heel belangrijk om mijn gasten te betrekken bij Laymous, het wordt op die manier namelijk alleen nog maar mooier.” stelt Bouazza.

Het minimale doelbedrag van 50.000 euro is ruimschoots bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale streefbedrag van 85.000 euro. De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 7 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast is het mogelijk om in de voorverkoop alvast een diner aan te schaffen. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 28 oktober 2023.

(Bron: Persbericht CrowdAboutNow) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights