ALMERE – Bezig zijn met uitzenden via de radio voor het goede doel. Voor leerlingen van de scholengemeenschap Echnaton in Almere kon dat in het echt. Elk jaar zijn leerlingen van Echnaton bezig met hun actie voor het goede doel. Zoals elk jaar komen ze in actie voor de Voedselbank Almere. Dit jaar werden niet alleen houdbare producten ingezameld, maar ook kleding en geld. 

De Pot 2000
Net voor Kerst, donderdagavond, werd de opbrengst van de actie bekendgemaakt op het kerstgala van de school. Dit jaar hebben de leerlingen ruim 8.000 houdbare producten opgehaald. Tevens kwam 8.000 euro aan donaties binnen en 2 containers aan kleding. 

Dit was de vierde editie van ’De Pot 2000’ van Echnaton en de leerlingen hebben de opbrengst op hun site gezet: 8.126 houdbare producten, opgehaald door leerlingen en personeel, 8.068 euro aan donaties en 2 grote containers gevuld met kleding. De organisatie gaf aan dat er zo’n 600 plaids zijn opgehaald. 
De actie was schoolbreed opgezet en men was reeds in november met de voorbereidingen begonnen. De organisator, Marlies Haukes, meldde aan Omroep Flevoland dat er steeds meer mensen zijn die het moeilijk hebben vanwege de energiecrisis en de hoge inflatie. Het aantal gezinnen dat aanklopt bij de Voedselbank Almere is momenteel al zo’n 800 gezinnen en het aantal blijft groeien. 

Echnaton FM 
De leerlingen hadden het radioprogramma ‘De Pot 2000’ op de schoolzender Echnaton FM gemaakt. Tijdens het programma konden luisteraars een liedje aanvragen, maar daar stond een pot houdbaar voedsel tegenover. Tevens waren er meerdere acties in en rond de school. 

Echnaton FM is het eigen school radiostation, dat de hele week live te zien en te horen is. Elk jaar komt Echnaton in actie om 2.000 houdbare producten te verzamelen in ruil voor 2.000 mooie liedjes. Deze liedjes vormen dan samen ‘De Pot 2000’ van Echnaton FM, die in de week voor Kerst wordt uitgezonden.   
Men kon op een aantal manieren de Voedselbank Almere ondersteunen, zoals het doneren van houdbare producten, het doneren van geld voor houdbare producten, het doneren van (kinder)kleding, de kerstruilmarkt bezoeken. Tevens kon men stemmen op een song, maar vooral een eigen ‘De Pot 2000’- shirt bestellen.   

Donderdagavond was er het ‘Kerstgala – A Gathering of Friends’ en kon men weer eens een Kerst vieren als ‘vrienden onder elkaar’. Hierbij was nog een verrassing ‘georganiseerd’ en wel ‘de reünie’. Hier kon men een aantal bekende oud-leerlingen tegenkomen. Deze oud-leerlingen waren voor één keer terug op school en hebben een wervelend optreden verzorgd en natuurlijk een goed gesprek, backstage, dat te vinden is op YouTube. Hierbij waren onder meer aanwezig Sevn Alias, Yssi SB, Othman, Onin, C. Smoke en Bens. 

(Bronnen: 1Almere, Echnaton, Omroep Flevoland, YouTube)   

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.12.2022

(nu ook op: Ons Almere)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights