Artist impression natuurbelevingcentrum de Oostvaarders (© prov Flevoland)

Het is een flinke uitbreiding geworden voor het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. Dit komt doordat het bestaande gebouw een nieuwe indeling heeft gekregen en het restaurant is vergroot. Daarnaast is er een nieuw gedeelte met groepsruimten, leslokalen en een werkplaats.

Feestelijke opening
Bestuurders van de provincie Flevoland, gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere hebben gezamenlijk de feestelijke opening verricht op vrijdag 25 oktober. Het feest gaat in de herfstvakantie door met allerlei activiteiten. 

Het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ligt aan de kant van Almere van de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. De Oostvaarders trekt steeds meer natuurliefhebbers, waardoor de uitbreiding van het centrum noodzakelijk werd.

Eten met uitzicht
Er is een ontvangstruimte met infopunt, winkel en expositie op de benedenverdieping. Vanuit het vergrote restaurant – waar men lokale lekkernijen en complete maaltijden kan bestellen – heeft men een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen. 

De kantoren van de medewerkers van Staatsbosbeheer zijn te vinden op de eerste verdieping, net als het opgefriste auditorium en de vergaderkamer. Een nieuwe vleugel is aan het bestaande gebouw toegevoegd.

Hier zitten onder meer de uitbreiding van het restaurant en 2 groepsruimten voor educatieve programma’s, groepssessies en vergaderingen. Ook is er een werkplaats voor Staatsbosbeheer en vlakbij is een stalling voor elektrische (excursie) voertuigen gebouwd.  

Belangrijk voor groeiende stad
Bij de opening gaf wethouder Maaike Veeningen van de gemeente Almere aan dat nabijgelegen natuurgebieden van groot belang zijn voor een groeiende stad. Voor de stad is het essentieel om voldoende natuurgebieden in de buurt te hebben. 

Natuurgebieden waar inwoners kunnen recreëren en ontspannen. Met de uitbreiding van het natuurbelevingcentrum wordt voorzien in de behoefte aan meer recreatieve voorzieningen en aandacht voor natuurwaarden.

Deze visie wordt door de provincie gedeeld, wat gemeld werd door gedeputeerde Harold Hofstra. Hij gaf aan dat het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een belangrijke bestemming voor de bezoekers van Nationaal Park Nieuw Land is.  

Tevens liet de gedeputeerde weten dat de provincie verwacht dat het aantal bezoekers zal blijven groeien als het park zich verder zal ontwikkelen. Onder de bezoekers worden ook mensen van buiten de regio en zelfs uit het buitenland bedoeld.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights