Roze lepelaar ( © Thomas Hoang via Pixabay)

Het Flevo-landschap heeft in het voorjaar een crowdfundingactie gestart die nodig was om 2 nieuwe kijkhutten in de Lepelaarplassen te kunnen bouwen. Voor het project had de organisatie nog 30.000 euro nodig, maar dankzij bijdragen van diverse fondsen én van de vele natuurliefhebbers is er bijna 35.000 euro opgehaald.

Steun voor de actie
De natuurorganisatie is half juni gestart met haar crowdfundingactie. In het gebied waren de Natte Graslanden aantrekkelijker gemaakt voor de weidevogels. Om te kunnen genieten van de vogels in het gebied, wilde men 2 kijkhutten in het gebied vernieuwen.  

Een groot gedeelte van de investering voor de nieuwe kijkhutten werd bij elkaar gehaald, onder meer door een bijdrage van het Fonds Verstedelijking Almere. Daarnaast was nog 30.000 euro nodig om de vernieuwingen uit te kunnen uitvoeren.

Daarom is de crowdfundingactie gestart, waarmee een beroep werd gedaan op bezoekers en natuurliefhebbers om de donatie te doen, zodat de nieuwe kijkhutten gerealiseerd konden worden.  

Veel donaties
De crowdfundingactie heeft veel steun gehad, waardoor ondertussen 34.655 euro is opgehaald. Dit is mogelijk gemaakt door donaties van vele natuurliefhebbers en bijdragen van Stichting De Versterking en het Almeerse Windfonds. 

Door de bijdragen is het benodigde bedrag gehaald, waarvoor de organisatie iedereen wil bedanken. Het bedrag wat nodig was, is ondertussen behaald, waardoor het Flevo-landschap kan beginnen met de bouw van de 2 kijkhutten.

Kijkhutten Lepelaarsplassen
Het Flevo-landschap kan van start gaan met de bouw van kijkhutten, die gemaakt worden van schanskorven gevuld met basaltstenen. Door op deze manier de hutten te bouwen, krijgen ze dezelfde uitstraling als andere observatiepunten in Nationaal Park Nieuw Land.  

Het mooie van deze bouw is, dat de basaltstenen – zoals langs de dijken van de provincie – een mooie schuilplaats bieden voor insecten. Daarnaast zal er een gegalvaniseerd dak op de hut komen, die ook als schanskorf wordt afgetopt.

Hierdoor kan het geluid van onder meer neerslag gebroken worden. De kijkhutten worden voorzien van kijkgaten op diverse hoogtes. Daarnaast komen er nieuwe informatieborden, fietsbeugels en zitbanken, die uit hout worden gemaakt, dat uit het eigen bos komt. Ondertussen is de start van de bouw van de kijkhutten gestart.

(Bron: Het Flevo-landschap, Nieuwsbrief Het Flevo-landschap) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights