Impressiebord Albert Verweyplein (© Khamakar News Agency)

HARDERWIJK – De gemeente Harderwijk heeft op de gemeentelijke site gemeld dat men bezig is met het opknappen van het laatste deel van het Vondelpark. Men heeft zelfs een app waarin men kan volgen hoe de werkzaamheden verlopen. Tevens is de app om na te gaan van welke documentatie men heeft gemist. 

Vondelpark opknappen 
De gemeente Harderwijk heeft laten weten dat men het laatste deel van het Vondelpark gaan opknappen, waarbij men aangeeft dat dit het gedeelte is tussen het Albert Verweyplein tot aan de Hoofdweg. Hierbij moet men als grenzen zien, de straten Constantijn Huygenslaan, Valeriuslaan en de Brederolaan. Men heeft het advies meegegeven dat als men de app installeert, men daarna moet zoeken naar Brederopark. Laat die naam nu net niet voorkomen in de app, mede gezien omdat het opknappen is van het Vondelpark.  

Harderwijk heeft op 30 mei de plannen voor het park gepresenteerd aan de omwonenden. Waarschijnlijk zijn dit de bewoners rond het Albert Verweyplein geweest en de Brederolaan, daar bewoners verderop aan het Vondelpark geen uitnodiging hebben gezien, meldt de woordvoerder van de Stichting De Groene Mantelzorger.

Volgens de gegevens zou de aannemer in het najaar beginnen met de werkzaamheden. In de app is de uitnodiging voor de bewoners terug te vinden, waarin te lezen stond dat men op vrijdag 4 oktober aanwezig kon zijn bij het feestelijk startmoment op de locatie Albert Verweyplein.  
Daarna zou er elke 2 weken een inloopmoment zijn – dat overigens wel gecommuniceerd werd middels de media – te beginnen op 17 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur. De woordvoerder van de Stichting De Groene Mantelzorger is aanwezig geweest – tot aan de hekken, want er was nergens een bord te zien, waar iets werd uitgelegd, geen enkele aanwijzing. 

Overigens is er nog wel iets positiefs te melden, daar het erop lijkt dat de gemeente Harderwijk een tussensprintje heeft genomen in het NK Tegelwippen. Volgens het bord bij het Albert Verweyplein gaat het plein er compleet anders uitzien. Dat betekent dat de vele tegels zijn verdwenen en dat er groen voor in de plaats terug komt. De Groene Mantelzorger vindt het daarentegen wel jammer, dat – gezien de impressie – er zo weinig bomen geplant gaan worden. Het gaat toch al niet zo goed met de bomen in de stad. 

Laatst zijn er weer bomen gekapt – grote bomen, mogelijk wel beeldbepalend in de Hofdijkstraat – omdat er leidingen gelegd moesten worden. Tevens zijn er in hetzelfde gebied in ruim 1.5 jaar tijd zo’n 20 bomen verdwenen. Natuurlijk geeft de gemeente aan dat er nieuwe bomen voor terugkomen, maar het duurt wel jaren voordat er volwassen bomen staan. Daarnaast had men ook kunnen onderzoeken of bomen verplaatst konden worden. 

(Bron: De Groene Mantelzorger) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek) 

© Khamakar News Agency / 21.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights