Bouw woning (© pixabay)

Afgelopen week kwam naar buiten dat de eerste huurwoningen – 53 stuks – van de nieuwe woonwijk De Kreekvelden in Almere Oosterwold zijn opgeleverd. Dit mooie moment hebben de nieuwe bewoners kunnen vieren met het planten van een boom. 

Het groene Oosterwold
Volgens de site van De Kreekvelden moet men de nieuwe wijk echt zien en ontdekken, waarbij men in het groene Oosterwold midden in de natuur woont en tegelijkertijd vlakbij de stad.  

Het is een wijk waar men een eigen moestuin heeft en waar de openbare ruimte ingericht zo is, dat men samen met de buren van deze ruimte kan genieten. Met de geplante boom wordt de eerste stap gezet voor het groene karakter van De Kreekvelden.

Duurzaam en innovatief
Volgens de bouwer en de woningcorporatie zou de duurzame wijk staan voor innovatie en natuur, waarbij het oorspronkelijke polderlandschap weer terugkomt. Tevens zou in de wijk een historische kreek opnieuw zichtbaar worden.  

De wijk is een duurzame buurt die omringd wordt door de natuur. Vroeger heeft er een kreek gelopen en die wordt weer teruggebracht. Naast het feit dat men een eigen moestuin heeft, komt er een stadsstrand.

Aan dit strand staat een modern buurthuis, voor dat bakkie koffie en het praatje met de buurtbewoners. Daarnaast is het de bedoeling dat de wijk autoluw ingericht wordt. Hierdoor kunnen de kinderen rustig buiten spelen.

Groenste project
De woningcorporatie Alliantie heeft laten weten dat De Kreekvelden het groenste project van de organisatie tot nu toe is. Men spreekt zelfs over een ‘groene droom’ met houtwoningen. Het totale project zou bestaan uit 349 duurzame woningen.

Van deze woningen zijn 102 vrije sectorwoningen van de Alliantie, 212 koopwoningen van Koopmans en 35 sociale huurwoningen van GoedeStede. In het project zijn de vrije sector woningen allemaal van hout en de overige van traditionele betonbouw.

De wijk krijgt een netwerk van wandelpaden door de groene zones als verbinding met de natuur. Als inwoner kan men een moestuin beheren van zo’n 35 m2, wat goed is voor het gemeenschapsgevoel.

(Bronnen: De Alliantie, Kijk op Oost Nederland, De Kreekvelden, Omroep Flevoland)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights