Kippen Dierenwelzijn (©Helga Kattinger via Pixabay)

Sinds april is Marjolijn Veenstra, fractievoorzitter van de fractie Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Almere, afwezig uit de gemeenteraad wegens ziekteverlof. Deze week heeft de fractievoorzitter laten weten dat ze niet meer terug komt in de gemeenteraad en dat ze haar werkzaamheden neerlegt.

Tijd van komen en gaan
Marjolijn Veenstra is in 2018 gekozen als raadslid van de gemeenteraad in Almere en werd in 2022 fractievoorzitter van de fractie Partij voor de Dieren op het moment dat de fractie toetrad tot de coalitie.  

Vanaf april is mevrouw Veenstra met ziekteverlof gegaan, wat nu verandert in het definitief stoppen als raadslid, waarbij ze aangaf dat er een tijd van komen is, net als een tijd van gaan. En dat laatste is nu aangebroken.  

Terugkijken met trots
Ze kan met trots terugkijken naar wat de fractie heeft bereikt in de afgelopen jaren, zoals dat er minder bomen worden gekapt, versterking van de biodiversiteit en een duidelijk beleid over het dierenwelzijn.

Marjolein Veenstra is altijd een voorstander geweest van een vuurwerkvrije stad Almere, wat in de gemeenteraad nooit een meerderheid heeft gehaald om Almere in stappen vuurwerkvrij te maken.

Tijd voor iets anders
Daarnaast heeft ze er ook voor geknokt dat de minima geholpen wordt met de kosten van de dierenarts. Ze gaat niet weg omdat de passie voor onder meer dierenwelzijn en leefbaar houden, is verdwenen. Sterker nog, de passie is alleen maar gegroeid.  

Het Partij voor de Dieren-lid Veenstra is er achter gekomen dat er na een periode van 6.5 jaar tijd is voor iets anders. Dit is een functie geworden bij de Animal Politics Foundation. De organisatie is de internationale stichting van de Partij voor de Dieren.

Bij deze stichting kan ze haar passie voor dierenwelzijn op een breder niveau inzetten. Daarbij wordt wel erkend dat de werkdruk in de politiek hoog is, maar dat dat niet de hoofdreden is voor haar vertrek. Daarnaast kan ze met de nieuwe functie meer aandacht schenken aan haar gezin.

Ondertussen is Kjell van Wijlandt de opvolger van Marjolein Veenstra in de functie van fractievoorzitter van de fractie van de Partij voor de Dieren. Dit heeft hij op interim-basis sinds april reeds gedaan.

(Bronnen: Partij voor de Dieren, Omroep Flevoland, Omroep Almere) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights