Wandeling Vroege Vogelbos (© Stad en Natuur FB)

Op donderdag 17 oktober organiseren Talent in Opleiding en Stad & Natuur Almere een bijzondere activiteit voor inwoners van Almere die minder goed ter been zijn. Deze activiteit is een wandeling van zo’n 45 tot 60 minuten in het Vroege Vogelbos, van 10.00 tot 11.30 uur.  

Wandeling en excursie
In het Vroege Vogelbos ligt een nieuw verhard pad waardoor mensen die minder goed lopen, of gebruik maken van een rollator of van een rolstoel, toch kunnen genieten van de prachtige natuur die Almere te bieden heeft.  

Onder begeleiding van een buurtsportcoach en de Buiten(w)eter wordt er een excursie verzorgd op 17 oktober. Tijdens de wandeling worden ook lichte beweegoefeningen gedaan in het Vroege Vogelbos, waarover men het een en het ander leert, en de natuur.  

Geuren en geluiden van groen
Men kan in de natuur en het bos de zintuigen laten prikkelen door de geuren en geluiden van het groen, terwijl men ondertussen in een rustig tempo de natuur verkent. Het startpunt van de wandeling is bij Schaapskooi (Muiderweg 8). 

De ochtend wordt afgesloten met een gezellig samenzijn bij het Eksternest, waar men kan genieten van een heerlijk kopje koffie of thee en een gebakje (op eigen kosten). De wandeling heeft plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Daarom is snel aanmelden van groot belang, zodat men zeker een plaatsje heeft. Deze activiteit is gratis en een bijzondere mogelijkheid om samen met andere inwoners de natuur te gaan verkennen.  

Aanmelden
Het aanmelden voor de excursie / wandeling kan via de site van Stad & Natuur Almere . Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden. Deze workshop kan ook op een ander moment georganiseerd worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een activiteit te organiseren op Stadslandgoed de Kemphaan. Ook hier is een verhard pad aanwezig door het bos. Om iets te kunnen organiseren, is het van belang dat er een groep is van een bepaalde omvang. Informatie hierover kan men opvragen via mail winkel@stadennatuur.nl .

(Bronnen: Stad en Natuur (+ Instagram), Omroep Almere) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.10.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights