Wijkcentrum Zuiderzee (© Welzijn Lelystad)

Voor de bewoners van de Zuiderzeewijk zal Wijkcentrum Zuiderzee de deuren open zetten op zaterdag 12 oktober. Dit wordt gedaan in samenwerking met het Zuiderlicht, Stichting Jediah, Buurthuis de Joon en Ontmoet de Boer. Inwoners van de Zuiderzeewijk worden uitgenodigd en zeker ook om vrienden en familie mee te nemen.

Activiteiten
Om 11.00 zal de open dag beginnen. Hierbij zullen medewerkers van het Zuiderlicht gratis aardappelen en uien uitdelen. Belangrijk is dat men een eigen tas meeneemt. Natuurlijk kan daarna een gezellig praatje worden gehouden met thee of koffie en wat lekkers.  

Rond 14.00 is de start van het voetbaltoernooi en zal er ook een optreden zijn van Dronten District and Pipe Band. Dit is een doedelzakband. Men kan ook meedoen aan een muziekworkshop die gepland staat voor 15.00 uur met een muzikale afsluiting om 16.00 uur.

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, die mee kunnen doen met verschillende leuke activiteiten en gebruik kunnen maken van een springkussen. Welzijn Lelystad heeft met de organisaties een flink en leuk programma opgesteld.  

Samenwerking met organisaties
Welzijn Lelystad is betrokken bij activiteiten in de buurt en de mogelijkheid om andere mensen te leren kennen. Meestal gaat dit vanuit eigen kracht en soms met professionele hulp. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ontmoetingsplekken in de buurt.   

In de Zuiderzeewijk is Zuiderlicht een missionaire plek, die het licht van Jezus wil laten schijnen in deze wijk. Dit wordt gedaan door aanwezig te zijn, het leven te delen met de inwoners en hen beter te leren kennen om zo samen op te lopen.

Stichting Jediah is begonnen als Stichting Voedselbank Jediah met het uitdelen van voedselpakketten in 2015. Bij het uitdelen werd gezien dat er veel behoefte was om mensen met elkaar te verbinden. Daarom is in 2016 de start gemaakt met een BudgetFree restaurant.   

Het oudste buurtcentrum van Lelystad is natuurlijk het middelpunt van de oudste wijk van Lelystad, de Zuiderzeewijk. Dit buurtcentrum – De Joon – is een begrip in de wijk en laat het duidelijk zijn, ook een begrip in heel Lelystad en regio.

De open dag van Wijkcentrum Zuiderzee zal afgesloten worden met een gezamenlijk diner, dat vanaf 17.15 uur aangeboden wordt door Stichting Jediah en De Week van Ons Eten. De dag staat vol van activiteiten en voor ieder wat wils.

(Bronnen: Zuiderlicht Lelystad, Welzijn Lelystad, Stichting Jediah Lelystad, De Joon, Flevopost)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.10.2024 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights