Donatie SamenSpeelFonds_1 (© Schateiland Lelystad)

De Speeltuin Schateiland is bezig met een verbouwing. De afgelopen maanden heeft de Stichting samen met de gemeente en bezoekers hard gewerkt aan een ontwerp om de speeltuin inclusief te maken.

Speeltuin Schateiland
De Speeltuin Schateiland is – ooit gestart als een initiatief door buurtbewoners – ondertussen een groot begrip in Lelystad en verre omstreken. De Speeltuin is vrij toegankelijk voor iedereen die wil spelen. 

Op het terrein is een winkel – voor dat lekkere frisdrankje – en er is een toilet aanwezig. De Stichting presteert het om het hele jaar leuke binnen- en buitenactiviteiten te plannen voor kinderen van Lelystad en regio, waar ze gratis aan mee kunnen doen.    

Inclusief maken Schateiland
De Stichting heeft nu een plan om van Schateiland een echte inclusieve speeltuin te maken. Hier kunnen alle kinderen, met en zonder beperking, samen spelen. Ondertussen hebben deze plannen 50.000 euro opgeleverd van het SamenSpeelFonds.    

Dit fonds is een samenwerking tussen Jantje Beton en het Gehandicapte Kind. De organisaties zetten zich in om inclusief spelen onder de aandacht te brengen en speeltuinen inclusief te maken.

Een inclusieve speeltuin
Een inclusieve speeltuin is een veilige plaats waar kinderen van alle leeftijden, vaardigheden en ontwikkelingsstadia samen kunnen spelen. De speeltuin is ontworpen zodat kinderen, met of zonder handicap, en de familie, samen kunnen spelen, bewegen en leren. 

In een inclusieve speeltuin zijn er geen belemmeringen, zowel fysiek als sociaal. De fysieke veiligheid is van groot belang, net als de sociale veiligheid. Hierdoor wordt in een inclusieve speeltuin geen kind uitgesloten en is er genoeg verzorging.  

Speeltuin voor iedereen
Stichting Schateiland Waterwijk vindt het van groot belang dat Speeltuin Schateiland een plaats wordt waar alle kinderen welkom zijn en mee kunnen doen. Hiervoor moet de verbouwing wel doorgaan en afgerond worden. 

De bijdrage van het SamenSpeelFonds heeft al een flink deel binnengebracht, maar er is nog een bedrag van 50.000 euro nodig. Daarom is de Stichting op zoek naar donoren die hun steentje bij willen dragen aan deze verbouwing. Via de link op de site kan men doneren.

(Bronnen: Stichting Speeltuin Schateiland (Instagram), Speeltuin Schateiland Lelystad, Soft Play)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.09.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights