Stadhuis Almere (© gem Almere)

Volgens de gemeentelijke site van de gemeente Almere blijkt uit de resultaten van het onderzoek van de gemeente ‘Almere in de Peiling’ dat de meeste inwoners van de stad tevreden zijn met de stad en hoe ze leven.  

Terugkerende vragen
Inwoners van Almere hebben ook deze keer een aantal terugkerende vragen beantwoord. De vragen gingen onder meer over hoe de gemeente de inwoners helpt, hoe er voor de stad gezorgd wordt en wat voor beeld men heeft van Almere.  

In deze peiling werden voor de eerste keer vragen gesteld over het werken en studeren in Almere. Burgemeester Hein van der Loo vind het fijn dat hij kon lezen dat de meeste inwoners tevreden zijn over de stad.

Verbeteringen
Dit geldt ook voor de omgeving waarin ze wonen en voor hun persoonlijke situatie. Natuurlijk heeft de burgemeester begrip voor de zaken die de inwoners van de stad hebben aangekaart die de gemeente kan verbeteren. 

De zaken die aangekaart zijn, zijn zaken die de gemeente kan oppakken en zal verwerken tot een plan en uitvoering. Hierbij valt te denken aan het goed zorgen voor de groene omgeving met veel water.  

Almere in de Peiling
De groene omgeving met veel water is volgens veel inwoners een bron van de identiteit van de stad. De gemeente gebruikt de resultaten van Almere in de Peiling bij het ontwikkelen, controleren en aanpassen van beleid. 

Almere in de Peiling 2024 is de 13e editie. De gemeente nodigt al 26 jaar lang elke 2 jaar een andere groep inwoners van de gemeente Almere uit om mee te doen met het onderzoek.

In deze editie zijn 25.000 Almeerders van 18 jaar en ouder uitgenodigd voor een aselecte steekproef en tevens aan paneldeelnemers om hun mening te geven over 16 uiteenlopende onderwerpen.   

De onderwerpen waren verdeeld over 3 schriftelijke en online vragenlijsten. Deze hadden overkoepelende thema’s als Communicatie, Sociale Thema’s en Woonomgeving. Volgens de resultaten hebben ongeveer 4.500 inwoners hieraan meegewerkt.  

In de brief aan de gemeenteraad over ‘Almere in de Peiling 2024’ wordt gemeld dat de belangrijkste gemeentelijke informatie bestaat uit de gebeurtenissen in de eigen buurt of wijk (Informatievoorziening door de gemeente).

Tevens is groen dichtbij huis en zeer belangrijk. Daarom zijn de inwoners vaak dichtbij huis in het groen te vinden. Daarentegen wordt het groen verderop – onder meer natuurgebieden en parken – minder vaak bezocht.

Bij veranderingen in de buurt willen de inwoners graag meedenken. Hierbij valt te denken aan inrichting van de openbare ruimte in de eigen buurt, bouwplannen in de eigen buurt en regels, plannen en uitvoering over praktische zaken in de buurt.

(Bronnen: Gemeente Almere, Almere in de Peiling 2024, Gemeenteraad Almere) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.09.2024

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights