Prison and Torture (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 26.09.2024  
Israëlische troepen doden een vrouw, verwonden drie personen, ontvoeren een jongeman, nabij Jenin

Israëlische troepen schoten woensdag een Palestijnse vrouw dood, verwondden drie anderen en ontvoerden een jongeman in het dorp Anza, ten zuidwesten van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen de vrouw, Zohour Qassem Amour (32),  doodschoten en drie andere vrouwen verwondden, twee kritisch en één ernstig, op woensdagmiddag, na de bestorming van het dorp Anza, ten zuidwesten van Jenin.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) vervoerde de vermoorde vrouw, naast drie ernstig gewonde burgers, waaronder een oudere vrouw, een tienermeisje en een 9-jarig meisje naar het ziekenhuis.

Israëlische troepen doden een Palestijn, verwonden er drie, nabij Hebron

Israëlische troepen hebben dinsdagavond laat een Palestijnse jongeman gedood en drie anderen verwond, nadat ze het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank, waren binnengevallen.
Medische bronnen bij het Yatta Governmental Hospital meldden dat de jongeman, Yahya Danial Awad (32), aan zijn ernstige verwondingen is overleden nadat de bezettingstroepen hem met scherp in de borst hadden geschoten.
Mediabronnen meldden dat Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Al-Fawwar voor middernacht op dinsdag/woensdag bestormden en inbraken in de huizen van verschillende burgers, wat leidde tot protesten.

Israëlische troepen schieten jongeman neer in de buurt van Bethlehem

Israëlische troepen schoten een Palestijnse jongeman met scherp neer, voor zonsopgang op zondag, in het Wadi al-Hummus gebied, ten noordoosten van Bethlehem in het zuiden van de West Bank.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de bezettingstroepen een jongeman in het been schoten met scherp in het Wadi al-Hummus gebied; hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
Ondertussen vielen Israëlische troepen de stad Anabta binnen, ten oosten van Tulkarm in het noordwesten van de West Bank.

Soldaten rijden over een Palestijns kind in Nablus

Israëlische troepen verwondden woensdagavond een Palestijns kind nadat ze hem hadden overreden met een legervoertuig in de noordelijke West Bank stad Nablus.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen een 15-jarig kind hadden geraakt met een militaire jeep tijdens een inval in de stad; hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
Ondertussen bestormden Israëlische soldaten woensdagmiddag het dorp Yatma, ten zuiden van Nablus, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Mediabronnen meldden dat verschillende Israëlische militaire voertuigen het dorp binnenvielen terwijl soldaten de huizen van verschillende burgers binnendrongen en plunderden.

Nieuwe getuigenissen van gruwelijke martelingen in Israëlisch gevangenkamp

De Palestinian Prisoners’ Affairs Commission heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin de afschuwelijke omstandigheden in de Israëlische martelgevangenis in de Negev-woestijn worden beschreven.
De getuigenissen van de acht gevangenen bevatten details over de misdaden van marteling, mishandeling en afschuwelijke aanvallen waaraan ze werden onderworpen, met name tijdens de eerste periode van hun detentie, voordat ze werden overgebracht naar de Negev-gevangenis.
De afschuwelijke details waaraan ze werden onderworpen, waren voornamelijk gekoppeld aan de eerste periode van hun detentie, maar dit betekent niet dat de martelmisdaden tegen hen stopten nadat ze werden overgebracht van het kamp waarnaar ze verwezen als zijnde in de (Gaza Envelope) naar de gevangenissen. In plaats daarvan worden alle gevangenen nog steeds onderworpen aan moeilijke en tragische omstandigheden die volgens hun beschrijving niet in staat zijn om de realiteit van wat er met hen gebeurt in een moment in de gevangenis over te brengen, met name in de huidige fase vanwege de verspreiding van huidziekten onder hun gelederen, met name schurft, wat een instrument van marteling en mishandeling is geworden.

Israëlische troepen schieten op dokter, ontvoeren vrouw, nabij Qalqilya

Israëlische troepen schoten een Palestijnse dokter neer en verwondden hem ernstig en ontvoerden een vrouw, op dinsdag, na een inval in de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya in het noordwesten van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen dinsdagmiddag de stad Azzun, ten oosten van Qalqilya, bestormden en het vuur openden met scherpe munitie, verdovingsgranaten en traangasgranaten, waarbij ze een dokter met scherpe munitie beschoten.
Mediabronnen voegden toe dat de gewonde dokter werd overgebracht naar het overheidsziekenhuis van Qalqilya, waar zijn verwonding ernstig werd geacht, zoals bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.
Ondertussen ontvoerden Israëlische troepen tijdens de militaire inval de vrouw van de jongeman, Kazem Radwan, nadat ze haar huis hadden doorzocht, met als doel hem te dwingen zichzelf aan te geven bij het leger.

Israëlische troepen schieten jongeman neer in de buurt van Nablus

Op zondag schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman neer in het vluchtelingenkamp Balata en zorgden ervoor dat anderen inademingsletsel opliepen in het dorp Kafr Qallil, in het noordelijke gouvernement Nablus van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingstroepen een Palestijnse jongeman met scherpe munitie hadden neergeschoten nadat ze zondagavond het vluchtelingenkamp Balata, ten oosten van Nablus, hadden bestormd.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) verleenden hun ambulancepersoneel eerste hulp aan een 22-jarige man nadat soldaten hem in de buik hadden geschoten met scherpe munitie; hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Dag 356: “Israëlische aanval op Gaza gaat door; 1,9 miljoen mensen zijn nog steeds ontheemd”

Op donderdag, dag 356 van de aanhoudende genocide door Israëlische troepen tegen de belegerde en verwoeste Palestijnse bevolking van 2,2 miljoen mensen in de Gazastrook, bleven Israëlische raketten en granaten neerkomen op de bevolking van Gaza.
Een aantal Palestijnen werd gedood en anderen raakten gewond, op donderdagochtend, bij de aanhoudende Israëlische beschietingen van verschillende delen van de Gazastrook.
Een correspondent van het persbureau Wafa meldde dat het lichaam van één dode en een aantal gewonden werden geborgen nadat een bezettingsvliegtuig het huis van de familie Kallab in het centrum van de stad Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook had gebombardeerd. Ze werden overgebracht naar het Nasser Medical Complex in de stad.
Het Israëlische bezettingsvliegtuig bombardeerde ook het huis van de familie Al-Matari in het douanegebied ten oosten van Khan Yunis, wat resulteerde in de dood van drie Palestijnen en het verwonden van anderen, volgens medische bronnen, naast een aantal vermiste personen onder het puin.

72 doden, 392 gewonden bij Israëlische bombardementen op Libanon woensdag

Het Libanese ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het dodental van de Israëlische bezettingsaanvallen op Libanon alleen al op woensdag 72 doden bedroeg, waaronder vrouwen en kinderen, en meer dan 392 gewonden.
Eerder op woensdag maakte de noodplan coördinator van de Libanese regering, minister van Milieu Nasser Yassin, bekend dat het aantal mensen dat sinds 8 oktober 2023 door Israëlische troepen in Libanon is gedood, 1.247 is en het aantal gewonden 5.278 is, waarvan de meesten burgers zijn, waaronder kinderen en vrouwen.

(Bron: Imemc News) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 26.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights