Uitslag Resolutie UN 18 september 2024 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 21.09.2024  
Ministerie van Buitenlandse Zaken dringt aan op onmiddellijke implementatie van VN-resolutie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om de onlangs aangenomen resolutie van de Algemene Vergadering van de VN, ingediend door de staat Palestina en goedgekeurd met een meerderheid van stemmen, snel uit te voeren.
Deze resolutie eist dat Israël, de bezettende macht, binnen 12 maanden een einde maakt aan zijn “illegale aanwezigheid in de bezette Palestijnse gebieden“.
In een verklaring die donderdag werd uitgegeven, benadrukte het ministerie de dringende noodzaak van de uitvoering van de resolutie om de beëindiging van de bezetting en kolonisatie van Palestijns land te verzekeren.
Het voegde eraan toe dat dit de enige weg is om vrede, veiligheid en stabiliteit in de regio en wereldwijd te bereiken.

Israëlische soldaten doden Palestijnse jongeman in Qalandia

Vrijdag bevestigden medische bronnen de dood van een jonge Palestijnse man nadat Israëlische soldaten hem hadden neergeschoten in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van bezet Jeruzalem op de West Bank.
Mediabronnen meldden dat de jongeman, Yasser Raed Fayez Mteir (20), bezweek aan ernstige verwondingen die hij eerder op vrijdag had opgelopen nadat hij was neergeschoten door Israëlische soldaten tijdens een legerinvasie van Qalandia.
Ze voegden eraan toe dat veel legervoertuigen de wijk Al-Matar in Qalandia binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten talloze scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Israëlisch leger doodt 7 Palestijnen, verwondt er 12, nabij Jenin

Israëlische troepen vermoordden zeven jonge Palestijnen en verwondden er minstens twaalf, waaronder een kind ernstig, tijdens een langdurige aanval op de stad Qabatia, ten zuiden van Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen meldden dat donderdagochtend een grote legermacht de stad Qabatia bestormde en het huis van een burger belegerde, voordat ze veel scherpe munitie en verschillende granaten op het huis afvuurden.
Bronnen voegden toe dat het leger drie jonge mannen executeerde, nadat ze hen met scherpe munitie hadden beschoten; de soldaten bestormden vervolgens het dak waar de mannen werden gedood en begonnen hun lichamen te mishandelen.

Israëlische troepen doden een Palestijns kind nabij Jeruzalem

Israëlische troepen schoten woensdag een Palestijns kind dood, verwondden een jongeman en ontvoerden minstens vijf jongemannen in het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noorden van bezet Jeruzalem.
Mediabronnen meldden dat het kind, Hani Majdi Al-Qarri (16), bezweek aan een ernstige schotwond in de borst, die hem woensdagavond was toegebracht door de Israëlische troepen.
Bronnen voegden toe dat een undercover-eenheid het vluchtelingenkamp Shu’fat infiltreerde, gevolgd door militaire versterkingen, wat protesten onder lokale Palestijnen veroorzaakte.
Soldaten openden het vuur met scherpe munitie, schokgranaten en traangasgranaten op degenen die zich verzetten tegen de inval, waarbij het kind, Al-Qarri, dodelijk werd verwond en met scherpe munitie in de borst werd geschoten.

Leger ontvoert Palestijn nabij Jenin

Israëlische soldaten vielen zaterdagochtend vroeg de stad Jenin binnen in het bezette noordelijke deel van de West Bank en ontvoerden een Palestijn.
Lokale bronnen meldden dat verschillende militaire voertuigen de stad binnenvielen vanuit de richting van de militaire wegversperring al-Jalama en op weg waren naar het gebied Khallet as-Soha en de oostelijke wijk in Jenin.
De bronnen voegden toe dat de soldaten veel huizen bestormden en plunderden en een jongeman, Qassam Shafe’ey, ontvoerden.
Veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie van de oostelijke wijk van de stad Jenin; de soldaten schoten met scherp, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.

Israëlische troepen ontvoeren vier Palestijnen, confisqueren voertuigen, nabij Hebron

Vrijdag ontvoerden Israëlische troepen vier Palestijnen en namen ze meerdere voertuigen in beslag in het zuidelijke gouvernement Hebron op de West Bank.
Israëlische troepen ontvoerden vrijdagmorgen een Palestijnse burger in het dorp Al-Tiwani in Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron op de zuidelijke West Bank.
Mediabronnen meldden dat soldaten na de invasie van het dorp Al-Tiwani in Masafer Yatta de huizen van meerdere burgers bestormden en plunderden en de 54-jarige Suleiman Salem Issa Al-Adra ontvoerden.
Ondertussen vielen bezettingstroepen in de middag een jongeman aan en ontvoerden hem, voordat ze zijn voertuig ten zuiden van Hebron in beslag namen.

Soldaten verwonden jongeman ernstig nabij Bethlehem

Vrijdag raakte een jongeman ernstig gewond nadat Israëlische troepen hem hadden beschoten bij de noordelijke ingang van Bethlehem, ten zuiden van het bezette Jeruzalem op de West Bank.
Volgens mediabronnen openden de soldaten, gestationeerd bij de militaire toren bij de noordelijke ingang van Bethlehem, het vuur op een jongeman, waarbij hij ernstige verwondingen opliep.
Abdul Halim Ja’afra, de directeur van Ambulance- en nooddiensten bij de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS), verklaarde dat de medische teams een jongeman behandelden die met scherp in zijn benen was geschoten.
Ja’afra voegde toe dat de medici de jongeman met spoed naar een ziekenhuis in Bethlehem brachten nadat hij ernstige schotwonden had opgelopen.

Dag 351: “Israëlische troepen doden minstens 8 Palestijnse burgers in Gaza”

Op zaterdag, voor de 351e dag op rij, zetten Israëlische troepen hun aanval op de gehele burgerbevolking van 2,2 miljoen Palestijnen in de Gazastrook voort, door in de vroege ochtenduren van zaterdag 21 september verschillende bommen te laten vallen in verschillende delen van Gaza.
Bij een aantal bombardementen voor zonsopgang op zaterdag doodden Israëlische raketten Palestijnse burgers in centraal en zuidelijk Gaza. Vier Palestijnen werden bij zonsopgang op zaterdag gedood door Israëlische beschietingen in centraal Gaza.
De kinderen Hani, Eileen en Shaima werden gisteravond samen met hun moeder en grootouders gedood bij een Israëlische luchtaanval op hun huis in de buurt van Gaza Municipality Park.

Dag 350 Update: “44 Palestijnen gedood door Israëlische raketten op vrijdag”

Op vrijdag, dag 350 van de aanhoudende genocide in de Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, waaronder kinderen en vrouwen, in verschillende delen van de verwoeste Gazastrook.
44 Palestijnen, waaronder kinderen en vrouwen, werden gedood en anderen raakten gewond bij Israëlische beschietingen die op verschillende gebieden in de Gazastrook waren gericht op vrijdag.
De Civiele Defensie meldde dat 44 Palestijnen werden gedood bij de aanvallen van de bezetting die op verschillende gebieden in de Gazastrook waren gericht.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 21.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights