Hasan Yousef Hasan Shaer 17y killed_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 18.09.2024  
Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener nabij Ramallah

Woensdag schoten Israëlische soldaten een Palestijnse tiener dood in de buurt van de stad Ni’lin, ten westen van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen bevestigden dat de soldaten Hasan Yousef Hasan Sha’er (17) doodschoten terwijl hij op weg was om vrienden in Ramallah te bezoeken.
De bronnen voegden toe dat de soldaten weigerden om Palestijnse medici toe te staan ​​het vermoorde kind te benaderen en zijn lichaam naar een onbekende bestemming brachten.
Hasan, afkomstig uit de stad Hableh, ten zuiden van de noordwestelijke West Bank stad Qalqilya, was de oudste van drie broers en zussen en woonde met zijn gezin in de stad Jericho, gelegen in het noordoosten van de West Bank.

Israëlische troepen doden een Palestijn nabij Tulkarm

Israëlische troepen schoten dinsdag een Palestijnse man dood terwijl hij zich in de buurt van de Apartheidsmuur bevond, ten noorden van Tulkarm in het noordwesten van de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdagmiddag bekend dat de burger, Samir Abdul-Rahim Amer (55), was overleden nadat Israëlische troepen hem hadden doodgeschoten en ernstig hadden verwond terwijl hij zich in de buurt van de Apartheidsmuur bevond, in de buurt van het dorp Al-Jaroushiya, ten noordoosten van Tulkarm.
De ambulance ploegen van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) vervoerden de ernstig gewonde man naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm, waar hij later dood werd verklaard door een schotwond in de borst.
Mediabronnen meldden dat de vermoorde Amer een inwoner was van de nabijgelegen buitenwijk Shweika, ten noorden van Tulkarm.

Palestijnse jongeman sterft aan eerdere verwondingen in Jenin

Een Palestijnse jongeman overleed maandag aan zijn verwondingen, nadat hij verwondingen had opgelopen door de Israëlische strijdkrachten tijdens een eerdere aanval op de noordelijke West Bank stad Jenin en het vluchtelingenkamp.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte maandag de dood bekend van de jongeman, Ahmad Omar Mahmoud Azqili (43), nadat de bezettingstroepen hem met scherp hadden beschoten, waardoor hij ernstig gewond raakte, in de stad Jenin.
Bronnen voegden toe dat Azqili op 5 augustus 2024 werd neergeschoten en ernstig gewond raakte, nadat Israëlische soldaten de stad Jenin hadden bestormd.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen in Tubas

Eerder op maandag overleed een jonge Palestijnse man aan ernstige verwondingen die hij tien dagen geleden opliep nadat het Israëlische leger een raket op een auto afvuurde, waarbij vier Palestijnen omkwamen, in Tubas, in het noordoosten van de bezette West Bank.
Medische bronnen meldden dat Saif Mithqal Abu Dawwas (27) overleed aan zijn ernstige verwondingen die hij opliep tien dagen geleden bij een Israëlische luchtaanval op een voertuig in de stad Tubas.
Ze voegden toe dat Saif overleed aan zijn verwondingen op de Intensive Care Unit van het Ibn Sina Ziekenhuis in Jenin, in het noorden van de West Bank.
De bronnen verklaarden dat de dood van Dawwas het aantal Palestijnen dat omkwam bij de Israëlische luchtaanval op zes brengt.

Israëlische soldaten arresteren meerdere leraren in het dorp Al-Jab’a

Woensdagochtend arresteerden Israëlische soldaten verschillende leden van het onderwijzend personeel van twee scholen in het dorp Al-Jab’a, ten zuidwesten van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Het directoraat van Onderwijs in het gouvernement Bethlehem zei dat de soldaten verschillende leraren van de Tawafuq Secondary Mixed School en de Al-Jab’a Secondary School for Boys hadden gearresteerd en ondervraagd bij de militaire wegversperring bij de hoofdingang van het dorp.
Het directoraat voegde toe dat de soldaten de leraren vasthielden tot na het begin van de schooldag voordat ze hen vrijlieten.

Israëlisch leger ontvoert 22 Palestijnen in Salfit

Vroeg op woensdagochtend voerden Israëlische soldaten een grootschalige invasie campagne uit en voerden gewelddadige doorzoekingen uit van tientallen huizen en eigendommen in Salfit in het bezette deel van de West Bank, voordat ze tweeëntwintig Palestijnen ontvoerden en daarnaast veel inwoners arresteerden en ondervroegen.
Mediabronnen meldden dat de soldaten de stad bij zonsopgang binnenvielen, tientallen huizen bestormden en gewelddadige doorzoekingen uitvoerden, waarbij ze ernstige schade aanrichtten.

Israëlische soldaten ontvoeren twee jonge mannen in Ramallah

Eerder op woensdag ontvoerden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen en vielen ze verschillende buurten en dorpen binnen in het gouvernement Ramallah en Al-Bireh, in het centrale deel van de bezette West Bank .
Mediabronnen meldden dat veel Israëlische militaire voertuigen het dorp Jifna binnenvielen, ten noorden van Ramallah, voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden, waarbij ze Tareq Nasser Abu Matar (35) ontvoerden.
De bronnen voegden toe dat de soldaten Hamza Majed Aqel (28) ontvoerden nadat ze zijn huis in het vluchtelingenkamp Al-Am’ari, ten oosten van Ramallah, waren binnengevallen.
Daarnaast vielen de soldaten veel buurten binnen in de steden Ramallah en Al-Bireh en voerden ze huiszoekingen uit.

Israëlische soldaten ontvoeren 18 Palestijnen uit Bethlehem

Woensdagochtend vielen Israëlische soldaten tientallen huizen binnen in het gouvernement Bethlehem, ten zuiden van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, en plunderden ze. Ze ontvoerden achttien Palestijnen, waaronder broers, en dreigden met verdere strenge beperkingen en schendingen van de regels tegen de bewoners.
Mediabronnen meldden dat de soldaten verschillende delen van het gouvernement binnenvielen, huizen binnendrongen, deze gewelddadig doorzochten en tientallen Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten controleerden.
Ze voegden eraan toe dat veertien van de ontvoerde Palestijnen, waaronder broers, uit hun huizen in het dorp Husan, ten westen van Bethlehem, werden gehaald.

Dag 347: “Voortdurende Israëlische bombardementen veroorzaken veel slachtoffers in Gaza”

Op dinsdag, dag 347 van de aanhoudende genocide op Palestijnen in de belegerde, uitgehongerde en verwoeste Gazastrook, bleef het Israëlische leger verschillende delen van de kust enclave bombarderen en beschieten, waarbij veel Palestijnen werden gedood en gewond.
Mediabronnen meldden dat het leger huizen, gebouwen, schuilplaatsen en medische voorzieningen in de kust enclave bleef aanvallen.
Medische bronnen bevestigden dat medici en reddingsteams de lichamen van vijf Palestijnen vonden onder het puin van een huis dat door het leger was gebombardeerd in het gebied Khirbat Al-Adas, ten noorden van Rafah, in het meest zuidelijke deel van Gaza.
Het leger heeft veel huizen van elektriciteit voorzien en tot ontploffing gebracht, terwijl tanks granaten afvuurden op verschillende huizen en gebouwen in verschillende gebieden van Rafah.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights