Sufian Jaber Abdul-Jawad killed_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zaterdag 14.09.2024  
Israëlisch leger executeert drie Palestijnen nabij Tulkarm

Israëlische troepen executeerden woensdagavond drie Palestijnse jongemannen nadat ze een voertuig hadden gebombardeerd in de buitenwijk Iktaba, ten noordoosten van de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid arriveerden de lichamen van drie vermoorde jonge mannen in het Al-Israa-ziekenhuis in Tulkarm, nadat een bewapende drone hun voertuig met een raket had beschoten.
Later identificeerde het Shireen Observatory de drie vermoorde jonge mannen als: Salah El Din Ammar Saleh Al-Badou (21), Imad Al-Din Khader Masoud Shahada (28) en Mohammad Nasser Sabry Abu Attia (19). 

Israëlische soldaten doden een Palestijn bij Tubas

Israëlische troepen schoten donderdag dodelijk op een Palestijnse man in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuidwesten van Tubas in het noordoosten van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat een Israëlische sluipschutter donderdag voor zonsopgang de burger, Sufian Jaber Fayez Abdul-Jawad (42), met scherp in het hart schoot.
Bronnen voegden toe dat bezettingstroepen het vluchtelingenkamp Al-Far’a na middernacht op woensdag / donderdag binnenvielen, terwijl een andere troepenmacht hun agressie tegen de stad Tubas voortzette.

UNRWA: “Israëlische scherpschutter doodde UNRWA-medewerker in Tubas”

Het United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) maakte vrijdag bekend dat een van haar werknemers werd gedood door een scherpschutter van het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuidwesten van Tubas, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank. Dit is het eerste incident van deze aard op de Westelijke Jordaanoever in 10 jaar.
In een verklaring zei het agentschap: “UNRWA rouwt om de dood van een collega die ’s nachts werd gedood in het Al-Far’a-kamp. Sufian Jaber Abdul-Jawad (42) werd op het dak van zijn huis doodgeschoten door een sluipschutter tijdens een nachtelijke Israëlische militaire operatie in de vroege ochtend van 12 september.”
Het is vermeldenswaard dat medische bronnen hebben bevestigd dat Sufian in het hart is geschoten.

Soldaten verwonden veel Palestijnen nabij Nablus

Vrijdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Madama binnen, ten zuiden van Nablus, op de bezette West Bank, waardoor veel Palestijnen last kregen van het inademen van traangas.
Mediabronnen meldden dat verschillende militaire voertuigen de stad binnenvielen en straten afsloten, wat leidde tot protesten. De soldaten schoten vervolgens met scherp, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Ze voegden toe dat veel Palestijnen last hadden van het inademen van traangas, snijwonden en kneuzingen voordat artsen hen behandelden.
In verwant nieuws vielen de soldaten het dorp Deir Abu Mashal binnen, ten westen van de centrale West Bank stad Ramallah, en trokken zich later terug.

Leger verwondt tientallen Palestijnen in Hebron

Vrijdagavond raakten tientallen burgers verstikt tijdens protesten nadat Israëlische soldaten het dorp at-Tabaqa, ten zuiden van Hebron, op de bezette West Bank, waren binnengevallen.
Mediabronnen meldden dat er protesten uitbraken toen het leger at-Tabaqa binnenviel en een huis bestormde voordat het het dak ervan bezette om het te gebruiken als schietpost en controletoren.
De soldaten vuurden geluids- en gasbommen af, waardoor tientallen burgers last kregen van traangasinhalatie.
Daarnaast sloot het leger de straat voor de Kharsa Moskee in de stad Doura, ten zuiden van Hebron, af en voorkwam dat Palestijnen te voet door de poort van het Al-Fawwar-kamp konden lopen, dat is afgesloten voor voertuigen.

Soldaten verwonden vijf Palestijnen, waaronder een kind, in Hebron

Donderdagavond vielen Israëlische soldaten de stad Ath-Thaheriyya binnen, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, en schoten vijf Palestijnen neer, waaronder een kind.
Verschillende militaire jeeps vielen de stad binnen voordat ze verschillende wijken bestormden en patrouilles rond veel huizen inzetten, wat leidde tot protesten.
Ze voegden toe dat de soldaten met scherp schoten, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen, waarbij vijf gewonden vielen, waarvan één ernstig.

Israëlische soldaten schieten vrouw neer en ontvoeren twee jonge mannen in Qalqilya

Israëlische troepen schoten donderdag een jonge Palestijnse vrouw dood en ontvoerden twee jonge mannen in de stad Qalqilya, in het noordwesten van de bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat bezettingssoldaten een 18-jarige vrouw in de nek schoten met scherpe kogelfragmenten tijdens de invasie van Qalqilya door het leger op donderdagochtend.
Bronnen voegden toe dat Israëlische soldaten de stad bij zonsopgang bestormden, te midden van het willekeurig afvuren van scherpe munitie, wat resulteerde in de verwonding van de jonge vrouw die als matig werd beschouwd; ze werd overgebracht naar het Darwish Nazzal Governmental Hospital in Qalqilya voor behandeling.

Undercover Israëlische soldaten ontvoeren patiënt uit ziekenhuis in Hebron

Kort na middernacht infiltreerden undercover Israëlische soldaten het Halhoul Governmental Hospital in Halhoul, ten noorden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden een gewonde Palestijn ondanks zijn matige tot ernstige verwondingen.
De directeur van het ziekenhuis, Salah Tmeizi, zei dat het medische personeel verbijsterd was toen speciale troepen van het leger, gekleed in burgerkleding, het medisch centrum en de afdelingen bestormden.
Tmeizi voegde toe dat undercover troepen een patiënt ontvoerden, ondanks zijn behoefte aan voortdurende medische zorg, voordat ze het gebied ontvluchtten en hem overdroegen aan een reguliere legereenheid.

Dag 344: “Israëlische raketten doden tientallen mensen in Gaza”

Op zaterdag, dag 344 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste en uitgehongerde Gazastrook, zette het Israëlische leger de bombardementen en beschietingen van veel gebieden van de kust enclave voort, waarbij tientallen burgers, waaronder kinderen en vrouwen, werden gedood en gewond.
Mediabronnen meldden dat de Civiele Bescherming en medische teams de lichamen van 10 Palestijnen, waaronder 4 kinderen en 3 vrouwen, hadden geborgen nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis van de familie Bustan in de wijk Al-Tuffah, ten oosten van Gaza-Stad.
Ondertussen werden 3 Palestijnen gedood en raakten anderen gewond toen het leger een tent bombardeerde waarin een ontheemde familie onderdak vond in het Al-Mawasi-gebied, ten westen van de stad Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.09.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights